Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolska

ETA će se za samostalnost Baskije boriti demokratskim procesom

eta
05.09.2010.
u 17:45

Španjolska vlada na ovo nije dala nikakav odgovor, priopćivši samo da je uvjet za započinjanje pregovora s ETA-om njezino potpuno razoružavanje

Baskijska separatistička organizacija ETA jučer je objavila prekid vatre. Koristeći britanski BBC kao kanal za priopćavanje, Eta je objavila da više neće koristiti oružanu borbu u svojoj kampanji za nezavisnost, nego će se u tu svrhu poslužiti demokratskim procesom.

Španjolska vlada na ovo nije dala nikakav odgovor, priopćivši samo da je uvjet za započinjanje pregovora s ETA-om njezino potpuno razoružavanje. Vlada je oprezna jer je i dosad bilo ovakvih primirja i prekida vatre, no to nije dugo potrajalo. Zasad je nejasno je li ETA proglasila privremeno ili trajno primirje.

Ključne riječi
ETA

Komentara 9

Avatar Sidewinder
Sidewinder
22:58 05.09.2010.

Lijepi pozdrav iz Bilbao!

OB
-obrisani-
18:02 05.09.2010.

Bravo! Podržavam ovu pametnu odluku!

ŠI
šimuka
21:28 05.09.2010.

Malo šale,nije na odmet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije