Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJEPLJENJE

Epidemiolog Kaić objasnio zašto bi se trebali cijepiti i oni koji su preboljeli Covid-19

Patrik Macek/PIXSELL
23.12.2020.
u 23:22

Podsjetio je da se ne zna trajanje zaštite nakon preboljenja

Oni koji su preboljeli koronu trebali bi se također cijepiti, kazao je doktor Bernard Kaić, voditelj Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Zavoda za javno zdravstvo, u večerašnjem RTL Direktu.

- Da. Jer se ne zna trajanje zaštite nakon preboljenja. Vidi se da ima ljudi koji ponovno obolijevaju, pogotovo se očekuje od osoba koje su imale blagu bolest ili asimptomatsku infekciju da brzo izgube zaštitu i preporučljivo je da se cijepe i oni koji su preboljeli - kazao je Kaić.

>> Sedam ključnih pitanja o cjepivu za COVID-19: Tko se treba cijepiti, a tko ne?

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
00:06 24.12.2020.

Kaić: "Ne zna se trajanje zaštite nakon preboljenja". Beroš: "Mi koji smo preboljeli bolest imamo imunitet koji traje 6 mjeseci." Ovo nije teorija zavjere. Ovo su izjave na današnji dan. Sjedi, uzmi kokice i prati Monty Python.

Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
23:52 23.12.2020.

Za maloumnike koji nas napadaju koji se ne želimo cijepiti pitanje: zašto vi tjerate nas da se cijepimo ako ne želimo ili sami ne vjerujete cjepivu da ćete biti zaštićeni. Čemu onda cijepljenje ! Kakvo je to cjepivo koje štiti samo ako SVI budemo cijepljeni ! Dajte malo mućnite tim vašim zombi glavama.

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
23:53 23.12.2020.

Situacija uoči samog cijepljenja između doktora i osobe koja prima covid cjepivo...-"Doktore, jesam li sada imun?" -- "💉 Ne, nisi, još se uvijek možeš zaraziti".... "A da li trebam i dalje nositi ovu masku?" -- "💉 Da, naravno!" "Odgovara li proizvođač cjepiva za eventualne nuspojave?" - "💉 Ne, ne odgovara." "Zbog čega se onda cijepim uopće?" - "💉Ne znam, ja samo izvršavam naredbe..."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije