Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odobrena im potpora

Energetska obnova Saponije promijenit će vizuru cijelog osječkog Donjeg grada

Saponija Osijek
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/5
08.07.2021.
u 15:15

Cjjelokupna investicija od 50,5 milijuna kuna doprinijet će ostvarenju vizije poslovanja koja uključuje održivi razvoj s minimalnim utjecajem na okoliš

Veliki je projekt pred tvrtkom Saponija - dodijeljena joj je potpora za energetsku učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije u visini od 19,9 milijuna kuna, a u okviru natječaja Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

'Cjelokupna investicija od 50,5 milijuna kuna doprinijet će ostvarenju vizije poslovanja koja uključuje održivi razvoj s minimalnim utjecajem na okoliš. Planiranim ulaganjem u potpunosti će se promijeniti vizura osječkog Donjeg grada, smanjiti utjecaj na okoliš i poboljšati kvaliteta života građana u okruženju ' poručuju iz Saponije.

Energetska obnova proizvodnih pogona građenih prije 1968. bruto površine od 21.000 "kvadrata" dovest će, ističu, do smanjenja buke i utroška energenata, a ulaganja u rasvjetu, sustav grijanja i hlađenja donose ne samo uštede, nego i značajno poboljšanje radnih uvjeta za radnike Saponije.

Tehnološke mjere u pogonu kozmetike uključuju zamjenu postojeće linije novom energetski učinkovitijom linijom, što će dovesti do smanjenja potrošnje energije od 70-ak posto. Postavljanje novih sustava za proizvodnju električne energije iz energije sunca rezultirat će povećanom količinom energije dobivene iz OIE za šestotinjak MWH godišnje, kao i značajnim učinkom smanjenja emisije CO2. Svim navedenim mjerama očekuje se ušteda energije veća od 4400 Mwh.

'Zahvaljujući inovativnim proizvodima i korporativnom načelu održivog razvoja novih proizvoda s ciljem maksimalne dobiti za potrošača uz minimalan utjecaj na okoliš koji je potkrijepljen i osnivanjem tima za održivi razvoj, ostvarujemo viziju Saponije o držanju pozicije vodeće deterdžentsko-toaletne industrije u regiji. Saponia je oduvijek bila partner građanima u našem okruženju, tvrtka na koju se mogu osloniti i koja je ponos Osijeka i regije, a ovom investicijom stvaramo temelje da tako ostane i u budućnosti, te da ostvarujemo još bolje rezultate na svim poljima djelovanja' zaključuju u Saponiji.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar herbe
herbe
17:19 08.07.2021.

Saponija je srbska fabrika koju je tito prebacio u nerazvijeni Osjek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije