Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Turskoj je tukli

Ekstradicijski pritvor turskoj aktivistici trajat će 40 dana

Turska prosvjed (1)
AFP/PIXSELL
11.08.2012.
u 14:29

Turska, koja V. Özerdem traži zbog terorizma, treba u 40 dana dostaviti molbu za njezino izručenje

Turskoj aktivistici i novinarki Vicdan Özerdem Županijski sud u Dubrovniku odredio je ekstradicijski pritvor od 40 dana. – U tom roku Turska treba dostaviti molbu za njezino izručenje – odgovorila je na naš upit Sanja Putrić, načelnica za odnose s javnošću Ministarstva pravosuđa.

Özerdem je uhićena 25. srpnja na graničnom prijelazu Metković kada je sa suprugom i sinom ulazila u Hrvatsku, gdje su kanili ljetovati. Na dubrovačkom sudu kazala je da se protivi izručenju Turskoj, čiji je Interpol za njom raspisao tjeralicu zbog terorizma.

Tvrdi da su je tijekom izdržavanja kazne u tamošnjem zatvoru brutalno premlaćivali. Özerdem je u Njemačkoj dobila azil, no unatoč izbjegličkoj putovnici koju je imala, hrvatska policija ju je uhitila. Novinarka je tražila premještaj u zatvorsku bolnicu.

Komentara 3

Avatar AlenkaBratušek
AlenkaBratušek
16:09 11.08.2012.

Ovo je još jedan u nizu dokaza da ovu državu vode kriminalci!Žena je sigurno fizički ugrožena u Turskoj ....i nije slučajno u Njemačkoj dobila politički azil!!!!!!!!

TH
thekurcula
10:51 12.08.2012.

Ako je razlog priznavanje nemačke ovoj ženi izbegličkog statusa od strane Nemačke isti, ili iste prirode, zbog kojeg je Turska raspisala za njom interpolovu poternicu onda Hrvatska ima samo dva izbora: da se solidariše sa Turskom i izruči je (što bi bio prvorazredni politički skandal) ili da se ogluši na tursku interpolovu poternicu i ženu odmah pusti iz oritvora te joj se izvini. Inače, interese ove žene pred hrvatskim pravosuđem treba da zastupa Nemačka. Drugim rečima, moram da priznam, da meni ništa u ovoj priči nije jasno.

DU
Deleted user
09:04 13.08.2012.

X

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije