Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA VRIJEME MOLITVE

Eksplozija u džamiji u Afganistanu, poginule najmanje 32 osobe, 53 ozlijeđenih

Ilustracija
Reuters/PIXSELL
15.10.2021.
u 14:18

Kandahar je drugi najveći grad u Afganistanu, a broji oko 500.000 stanovnika

U afganistanskom gradu Kandaharu u šijitskoj džamiji došlo je do eksplozije u kojoj su poginule najmanje 32 osobe, a ozlijeđeno najmanje 53.

Kako javlja BBC, žrtava je navodno mnogo. Do eksplozije je  došlo za vrijeme molitve petkom, a koje su tijekom tjedna najposjećenije.

 

Lokalni mediji javljaju da je do eksplozije došlo kod džamije Iman Bargah, a sumnja se na napad bombaša samoubojice. Zasad još nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

Svjedoci su kazali kako su se čule tri eksplozije, jedna na ulazu u džamiju, druga gdje vjernici peru noge, a treća unutar džamije.

Riječ je o drugom većem napadu na šijite u Afganistanu u tjedan dana. Prošlog petka u napadu na džamiju ubijeno je najmanje 50 ljudi i to je bio najkrvaviji napad od povlačenja američke vojske krajem kolovoza. 

Kandahar je drugi najveći grad u Afganistanu, a broji oko 500.000 stanovnika.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Member berries
Member berries
12:14 15.10.2021.

Religija mira, ooet malo nemirna... I ovo rade svojima... pa dovedite ih još u Europu jblvs oni!

DU
Deleted user
12:18 15.10.2021.

ako njima tamo nije stalo, meni jos manje

Avatar Bongozg
Bongozg
11:50 15.10.2021.

Zašto je to breaking news? KBK što se tamo dešava. Jesmo bili tamo nekih 20 god i pokušali ih civilizirati i unaprijediti? Jesmo… jesmo uspjeli? Jednako kao i u Somaliji… i kako će sve to završiti? Kao Somalija danas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije