Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DZS OTKRIO

U prosincu poskupljivali kruh, junetina, jaja, maslac, slanina...

Vlada predstavila nove jesenske mjere, ograničila je cijene hrane
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
18.01.2023.
u 17:02

Na stranicama Državnog zavoda za statistiku objavljene su cijene raznovrsnih proizvoda i usluga u periodu od rujna do prosinca prošle godine. Iz dokumenata i tablica u njima vidi se rast, ali i pad cijena pojedinih.

Državni zavod za statistiku sukladno svojoj novoj praksi objavio je statistiku u kojoj uspoređuje prosječne cijene stotinjak proizvoda i usluga u razdoblju od rujna do prosinca 2022. U tablicama je moguće vidjeti njihovo kretanje, donosno je li došlo do rasta ili pada cijene. Bijeli kruh od pšeničnog brašna, težine 400 do 700 g, je sa 1,27 eura (9,55 kuna) u rujnu dospio na 1,37 eura (10,34 kuna) u prosincu.Cijena kilograma bijelog pšeničnog brašna je pak pala u odnosu na rujan kada je iznosila 0,74 eura (5,6 kuna) na 0,72 eura (5,45 kuna) u studenom i prosincu.

Od mesa pak, rujnu je kilogram junetine s kosima koštao 8,26 eura ( 62,25 kuna), a cijena je kilograma postepeno je rasla do prosinca, i 8,56 eura (64,49 kuna). Teleća su rebra u tri mjeseca sa 7,28 eura (54,85 kuna) dosegla 7,36 eura (55,45 kuna). Za razliku od ovih mesnih proizvoda, cijena piletine je od rujna, kada je iznosila 3,26 eura (24,58 kuna) po kilogramu pala na 3,24 eura (24,39 kuna) po kilogramu.

Sve informacija o cijenama ovih i drugih proizvoda možete vidjeti u tablicama i na stranicama DZS.

Foto: Državni zavod za statistiku

Foto: Državni zavod za statistiku
Foto: Državni zavod za statistiku

>> VIDEO: Upaljen crveni meteoalarm za dio Hrvatske: Stiže i nova promjena, bit će snijega

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije