Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sloboda tržišta je i kada kupci krenu u bojkot trgovina i proizvođača

18.01.2023. u 08:50

Onaj prvi bojkot iz 2008. nije baš uspio, ali je zato uspio u nekoliko drugih zemalja EU

Komentara 2

ST
stefj
09:23 19.01.2023.

Konkurencija je tu bit. Što veća konkurencija, to su niže cijene... Ne treba bojkot, liste su sasvim dovoljne, a uz liste još i da građani imaju mogućnost slaganja košarice, te na taj način odlučiti gdje će kupiti koji proizvod. Ili uopće odlučiti od kojeg proizvođača kupiti... No liste nisu zadatak države, već bi to trebale napraviti razne udruge, zato i dobiju enormne novce iz proračuna, preko 2 milijarde € i to bez ratnih veterana... Liste su potpune kada se na njima nađu svi proizvodi, kada se na njima nađu i cijene proizvoda izvan Hrvatske. Ako ima cijene na jednom mjestu, čovjek onda lako izračuna isplati li se skoknuti do Slovenije ili Italije, te obaviti šoping tamo... Nešto slično već imate za skuplje stvari (nabava i jeftinije), gdje možete usporediti cijene pojedinog proizvoda, te na temelju toga odlučiti gdje ćete kupiti...

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
19:06 18.01.2023.

Puno lakše je to napraviti s nekim novinama sklonim nekim političarima i političkim opcijama. Takve tiskovine ne kupujem već godinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije