Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najmlađi alkoholičar

Dvogodišnji Cheng Cheng vrišti kad mu roditelji ne daju alkohol, prvi put ga je probao s 10 mjeseci!

Ilustracija vinarija
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
24.06.2014.
u 16:44

Trudimo se spremiti boce na mjesto gdje ih on neće vidjeti, rekla je majka Cai i dodala da je često bio nepodnošljiv pa im nije preostalo drugo nego da mu daju alkohol kad traži

Nevjerojatna priča zabilježena je u istočnoj kineskoj provinciji Anhui gdje su lokalni mediji otkrili slučaj dvogodišnjeg Cheng Chenga, za kojeg institucije vjeruju da je najmlađi alkoholičar u državi, a prenosi Daily Mail. Cheng Cheng je vino prvi put kušao u dobi od 10 mjeseci, a prvu bocu pive popio je u dobi od dvije godine. Mališan roditeljima stvara scene vrišteći kad želi piti alkoholna pića, a njegovi roditelji se bore da ga pridobiju da zavoli mlijeko i druga zdrava pića. Liječnici su roditelje upozorili da moraju hitno djelovati jer će mu alkohol uništiti organe. Socijalna služba tijekom tjedna vijećala je hoće li ga smjestiti na posebnu skrb.

Rodbina malog Cheng Chenga čak se i šali na račun njegove ljubavi prema alkoholu pa kažu da će "ovaj mali sigurno puno piti kad naraste". Otac mu je, prema pisanju medija, dao nekoliko kapi vina u dobi od 10 mjeseci kako bi mališan prestao plakati, a danas tvrdi rodbina, može popiti bocu pive bez da se na njemu vidi ikakva promjena u ponašanju.

Kad god netko iz obitelji pije alkohol, Cheng Cheng traži da se natoči i njemu, a ako to ne učine, plače i vrišti. Njegova majka Cai, u strahu da bi otac mogao snositi posljedice zbog upitnog odgoja,  mališanu pokušava davati mlijeko, sokove i ostala zdrava pića.

- Cheng Cheng pažljivo prati gdje spremamo alkohol. Trudimo se spremiti boce na mjesto gdje ih on neće vidjeti, rekla je majka i dodala da je često bio nepodnošljiv pa im nije preostalo drugo nego da mu daju alkohol kad traži, no kako on alkohol traži sve više i sve mu manje vremena treba da ga popije, odlučili su se na promjene.

- Više mu nećemo davati alkohol jer se bojimo da će to utjecati na rast, rekla je majka. Pedijatri kažu da čak i male količine alkohola kod djece mogu uzrokovati teška oštećenja organa i razvoja djece.  

>> Djed brine za ostavljene unuke, a Centar mu ne želi dati skrbništvo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije