Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASILNOM MUŽU NIJE SUĐENO JER JE NJEGOV SLUČAJ OTIŠAO U ZASTARU

Dvije godine zatvora zbog ubojstva nevjenčanog supruga u samoobrani

Ružica Tukša
Josip Maljak / Pixsell
25.11.2009.
u 11:23

Nevjenčani supružnici zajedno su živjeli od 2004. godine i to nije bio njihov prvi sukob. Dragutin Pavliček zbog nasilničkog ponašanja bio je i prijavljen 2005. godine, no taj je slučaj prije pravomoćnosti završio u zastari.

Ružica Tukša (57) na Županijskom sudu u Koprivnici nepravomoćno je proglašena krivom za ubojstvo nevjenčanog supruga Dragutina Pavličeka 18. siječnja 2008. godine u Ravenskom Pavlovcu pokraj Križevaca. R. Tukša tada 59-godišnjeg Pavličeka ubila je jednim hitcem iz puške domaće izrade kada je došao na tavan gdje se sakrila od njega nakon žestoke svađe.

Sudskom presudom kažnjena je s dvije godine zatvora, a mora platiti i oko 20.000 kuna sudskih troškova. Ružica Tukša i njezina kćer Gordana Kapor koja je bila uz nju u sudnici presudu su dočekale suznih očiju. Sud je presudu obrazložio prekoračenjem nužne obrane koja je utvrđena tijekom postupka.

Nevjenčani supružnici zajedno su živjeli od 2004. godine i to nije bio njihov prvi sukob. Dragutin Pavliček zbog nasilničkog ponašanja bio je i prijavljen 2005. godine, no taj je slučaj prije pravomoćnosti završio u zastari.

I obrana i Županijsko državno odvjetništvo najavili su žalbe na presudu.

Komentara 6

OB
-obrisani-
13:46 25.11.2009.

Eto prilike hrvatskim politicarima da pomiluju zenu koja je u samoobrani ucmekala napadaca! Ako je hrvatsko pravosudje nakaradno, bar politicari mogu da malkoc saperu tu ljagu!

RI
rina
16:51 25.11.2009.

ZALOSNO.Kaznjena sto si je spasila vlastiti zivot.Plus svega toga,mora ta jadna zena da PLATI sudse troskove.

LA
Laura Anny
12:02 25.11.2009.

Ali , ipak je to bila samoodbrana. Sto je trebala dopustiti da on ubije nju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije