Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policija poziva na oprez

Dva napada pasa u Dalmaciji: Stafordi napali druge pse, jednog izgrizli do smrti

staford
Pixabay
14.04.2023.
u 11:56

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje, upozorili su iz policije

Zadarska policija jučer je zabilježila dva događaja držanja životinja bez nadzora. Vlasnici pasa prekršajno su sankcionirani te su o događajima obaviješteni komunalni redar i veterinarska inspekcija zbog daljnjeg postupanja.

Prvi slučaj zabilježen je oko 12.20 sati u ulici Put Dikla, kada su dva psa pasmine američki staford, koje je 60-godišnja vlasnica držala bez nadzora, izašla iz dvorišta te ozlijedila psa njemačkog ovčara kojeg je na ulici na povodcu šetala 74-godišnjakinja. Psu je pružena pomoć kod veterinara. Drugi slučaj evidentiran je oko 21.20 sati u ulici Put Klementa, na plaži. Pas pasmine staford bio je bez nadzora 39-godišnjeg vlasnika te je ugrizao i usmrtio jorkširskog terijera kojeg je na povodcu šetao 45-godišnjak.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom.Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici pasa prilikom šetnje radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprečavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, a posebice djecu, koriste za psa povodac i brnjicu (kada je to potrebno), priopćila je zadarska policija.     

Video: Tragedija uoči WRC Croatia Rallyja: Poginuo vozač na testiranju staze

Ključne riječi

Komentara 6

LN
lotrscak_nije_iz_ZG
12:42 14.04.2023.

Policija upozorava? Nema ništa bez kažnjavanja neodgovornih vlasnika. Počevši od ovih što puštaju bez povodca potencijalne ubojice, pa sve do onih što ne čiste za cuckima (najmanje 2/3)

PE
Pericabad2
12:23 14.04.2023.

Staford bez kontrole je kao da netko seta sa repetiranim pistoljem u ruci cestom. Ma nece on nista... kako da ne

DM
drazen.muhvic
14:14 14.04.2023.

I sada će opet neki pisati da su staford terijeri prave maze i da neće nikome ništa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije