Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobili kaznu

Državljani BiH skupljali kestene pa ilegalno prešli hrvatsku granicu

kesteni
Foto: Borna Filic/PIXSELL
14.10.2016.
u 13:19

Svi koji su prešli granicu počinili su prekršaj iz Zakonika o schengenskim granicama.

Sisačka policija izvijestila je o učestalim ilegalnim prelascima granice državljana BiH, koji u potrazi za kestenima "zalutaju" na hrvatski teritorij. Tako su, na području Dvora, u srijedu, 12. listopada, prvo na području mjesta Ljubina oko 11 sati, u branju kestena zatekli dvoje bosanskohercegovačkih državljana u dobi od 34 i 44 godine, a oko 11.30 sati na području mjesta Majdan, također u branju kestena, još jednog državljanina Bosne i Hercegovine starog 40 godina.

Dobili zabranu ulaska i boravka u Hrvatskoj od tri mjeseca

Svi troje su sakupljajući kestene pješice nezakonito iz BiH ušli u Hrvatsku i to izvan mjesta određenog za prelazak države granice, čime su počinili prekršaj iz Zakonika o schengenskim granicama.

Na području Dvora su evidentirana i u četvrtak tri nezakonita prelaska državne granice, počinjena od strane tri bosanskohercegovačka državljana, koji su granicu prešli berući kestene. Svima je u upravnom postupku doneseno rješenje o protjerivanju i izrečena zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj od tri mjeseca.

> > Tri Albanca pokušala ilegalno ući u RH kod Metkovića

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar NeNormalan
NeNormalan
14:51 14.10.2016.

tu prcate sirotinju za tri kestena, a koliko ste kazni nalupali tzv. migrantima?

PE
Perunovic
19:43 15.10.2016.

Svi koji su prešli granicu počinili su prekršaj iz -------- Zakonika ------- Heeeej Vecernji , Vecernji . Tko ti pise ovakve ( izraze ) ?

Avatar nekakav
nekakav
14:28 14.10.2016.

dal su imali dozvolu za branje šumskih plodova? u čijoj šumi? nije problem samo uz granicu, nego u cijeloj zemlji. šume imaju vlasnike, i bez njihovog dopuštenja nemaš što ulaziti na privatni posjed. nikom ne daš da bere jagode, kruške,ške, krumpire, u tvojem vrtu. zašto bi u šumi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije