Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija HGSS-a

Dramatično spašavanje planinara na Mosoru: Čovjek pao i ozlijedio se, stigao i helikopter HRZ-a

hgss
HGSS
08.07.2023.
u 20:23

Iz lebdećeg helikoptera, uz pomoć vitla, do unesrećene osobe spuštena su dva letača spašavatelja koji su osobu zbrinuli u nosiljku te tehnikom fiksnog užeta, u podvijesu helikoptera, podigli i prevezli do najbližeg pogodnog mjesta gdje je helikopter mogao sletjeti kako bi ukrcali unesrećenog i spašavatelje u kabinu, kažu iz HGSS-a

HGSS Split izvijestio je da su danas oko 11 sati posredstvom centra 112 zaprimili dojavu o nesreći planinara na najvišem vrhu istočnog dijela Mosora, Sveti Jure ili kako ga još planinari nazivaju Kozik (1319m). Planinar je prilikom pada zadobio ozljede koljena i ramena te više nije bio u mogućnosti kretati se.

VEZANI ČLANCI

Obzirom na udaljenost lokacije na kojoj se dogodila nesreća i težak teren zatražen je angažman helikoptera HRZ-a i dežurne ekipe letača spašavatelja HGSS-a. Iz lebdećeg helikoptera, uz pomoć vitla, do unesrećene osobe spuštena su dva letača spašavatelja koji su osobu zbrinuli u nosiljku te tehnikom fiksnog užeta, u podvijesu helikoptera, podigli i prevezli do najbližeg pogodnog mjesta gdje je helikopter mogao sletjeti kako bi ukrcali unesrećenog i spašavatelje u kabinu. Nakon toga unesrećeni je prevezen na helidrom KBC Firule i predan na daljnju obradu ekipi HMP, izvijestili su. 

"Unesrećenom želimo brz oporavak!", poručili su.

Video: Ove stvari izvadite iz automobila kad je velika vrućina. Mogu eksplodirati!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije