Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkriveni dokumenti

Dramatične optužbe: Žena tvrdila da Epstein imao snimke seksa Clintona, Branson i princa Andrewa

Ghislaine Maxwell court case
Foto: Gabriele Holtermann/PRESS ASSOCI
1/3
08.01.2024.
u 22:05

Nitko od pojedinaca protiv kojih je Ransome iznijela optužbe nije optužen za bilo kakav zločin u vezi s Epsteinom

Nedavno otpečaćeni dokumenti vezani uz Jeffreya Epsteina opisali su optužbe o navodnim snimkama seksa u koje su umiješani Bill Clinton, princ Andrew i Richard Branson. U e-porukama koje je poslala Epsteinova žrtva Sarah Ransome - čiji su dijelovi uključeni kao dokazi u jednom od podnesaka koji su otvoreni u ponedjeljak - rekla je da je neimenovana prijateljica "imala seksualni odnos s Clintonom, princom Andrewom i Richardom Bransonom" te da je Epstein snimio te susrete. Također, navela je kako je on kasnije vidjela snimke seksa.

Dokumenti su uključeni s pismom koje su 2017. poslali odvjetnici koji zastupaju Alana Dershowitza, u želji da potkopaju vjerodostojnost gospođe Ransome. U članku u New Yorkeru objavljenom dvije godine kasnije, Ransome je priznala da je izmislila snimke kako bi skrenula pozornost na Epsteinovo ponašanje i kako bi ga natjerala da povjeruje da ona ima dokaze koji bi izašli na vidjelo ako bi joj naudio, piše Independent.

Ransome, koja je dala izjavu na izricanju presude Ghislaine Maxwell za optužbe za trgovinu ljudima u seksualne svrhe, rekla je u jednoj od novoobjavljenih e-poruka da je prijateljica uspjela doći do nekih eksplicitnih snimaka i da joj ih je poslala. Rekla je da se na snimci jasno identificiraju lica muškaraca.

VIDEO Objavljeni dokumenti od kojih strahuju najmoćniji ljudi svijeta: Miss Jugoslavije i djevojke iz regije bile su Epsteinove seks-igračke

“Hvala Bogu da je uspjela doći do nekih snimaka seksa na kojima se jasno vide lica Clintona, princa Andrewa i Bransona koji su s njom imali seksualni odnos”, rekla je te dodala: "Frustrirajuće je što se Epstein nije vidio ni na jednoj snimci, ali bio je tako pametan".

Ransome je, također, detaljno opisala navodni seksualni odnos između neimenovane prijateljica i bivšeg predsjednika Clintona. U porukama je Ransome rekla da se njezina prijateljica kasnije javila policiji, ali je rekla da ništa nije učinjeno. Nekoliko mjeseci kasnije, njezinoj su prijateljici navodno “prišli specijalni agenti koje je poslala izravno Hilary Clinton, kako bi zaštitila svoju predsjedničku kampanju 2008.”, tvrdila je gospođa Ransome.

Ransome je dalje tvrdila da je prijateljica dobila pozamašnu isplatu izravno od Zaklade Clinton kako bi šutjela. Žena je također navodno pokušala tužiti Epsteina za odštetu, ali ju je "ozbiljno maltretirao i prijetio" njegov odvjetnik Dershowitz - muškarac za kojeg je tvrdila da je također bio uvelike uključen u Epsteinov pedofilski lanac. Tvrdila je da se radi o "potpunoj zavjeri" jer je Dershowitz pomogao financirati predsjedničku kampanju gospođe Clinton 2008. godine.

U ime Bransona, glasnogovornica Virgin Groupe ukazala je na izvješće New Yorkera, rekavši: “U izvješću New Yorkera objavljenom 2019., Ransome je priznala da je ona 'izmislila' vrpce. Možemo potvrditi da su tvrdnje Sarah Ransome neutemeljene”. Clintonov glasnogovornik zanijekao je da je bivši predsjednik ikada imao bilo kakva saznanja o Epsteinovim zločinima.

VEZANI ČLANCI:

Princ Andrew je ranije negirao sva nedjela povezana s Epsteinom. Vojvoda je također platio milijune dolara kako bi nagodio građansku tužbu za seksualni napad koju je pokrenula Epsteinova žrtva Virginia Giuffre, koja je tvrdila da ju je seksualno napastovao kao maloljetnicu. 

Na drugom mjestu u dokumentima objavljenim u ponedjeljak, Ransome je iznijela optužbe protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Navela je da je još jedna prijateljica "bila jedna od mnogih djevojaka koje su imale seksualne odnose s Donaldom Trumpom".

Nitko od pojedinaca protiv kojih je Ransome iznijela optužbe nije optužen za bilo kakav zločin u vezi s Epsteinom.

Najnovije dramatične optužbe izašle su na vidjelo nakon što su otpečaćeni dokumenti iz tužbe koju je Virginia Giuffre pokrenula protiv Maxwell. Giuffre je tužbu za klevetu protiv Maxwella podnijela 2015. godine, nakon što ju je optužila za laganje o dugogodišnjem zlostavljanju koje je pretrpjela. Tužba se nagodila 2017., ali je stavljena pod zaštitni pečat.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije