Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veze seksualnog prijestupnika

Objavljeni sudski dokumenti vezani uz Epsteina: Spominju se Trump, Clinton, princ Andrew...

Jeffrey Epstein
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
04.01.2024.
u 07:00

Od više od 100 imenovanih ljudi, neki su optuženi za nedjela, dok drugi u sudskim spisima iznose optužbe ili su potencijalni svjedoci

Princ Andrew jedna je od istaknutih osoba imenovanih u sudskim dokumentima koji opisuju veze seksualnog prijestupnika Jeffreya Epsteina. Američka sutkinja naredila je objavu zapisa u sklopu tužbe povezane s Epsteinovom suradnicom Ghislaine Maxwell. Također, u desecima dosjea spominju se Bill Clinton i Donald Trump, iako niti jedan nije optužen za nešto nezakonito. Očekuje se da će i u sljedećim danima biti objavljeno još dokumenata.

Od više od 100 imenovanih ljudi, neki su optuženi za nedjela, dok drugi u sudskim spisima iznose optužbe ili su potencijalni svjedoci. Pravni podnesci naglašavaju dobro povezan društveni krug u Epsteinovoj orbiti. On je, podsjetimo, priznao krivnju za navođenje maloljetnice 2009. godine, navodi BBC.

Kada je naredila objavljivanje dosjea, sutkinja Loretta Preska rekla je da su mnogi od imenovanih već identificirani. Dokumenti uključuju referencije na Johannu Sjoberg koja je tvrdila da ju je princ Andrew dirao dok je sjedio na kauču u Epsteinovom stanu na Manhattanu 2001. godine. Buckinghamska palača ranije je rekla da su njezini navodi "kategorički neistiniti".

VEZANI ČLANCI:

Bivši američki predsjednik Clinton također se spominje u sudskim dokumentima, iako nema implikacija bilo kakve nezakonitosti. Upitani za komentar, njegovi su se predstavnici pozvali na izjavu koju je dao 2019. u kojoj je rekao da ništa ne zna o Epsteinovim zločinima. Clinton je putovao Epsteinovim zrakoplovom na ono što je opisano kao humanitarna putovanja u Afriku početkom 2000-ih i tada je hvalio Epsteina kao predanog filantropa iako je rekao da je kasnije prekinuo veze s njim.

Sjoberg je u svjedočenju također rekla, kako stoji u dokumentima, da joj je Epstein rekao da će kontaktirati Donalda Trumpa na putu do jedne od njegovih kockarnica u New Jerseyju. Sjoberg su u jednom trenutku u iskazu pitali je li ikad masirala gospodina Trumpa, a ona je odgovorila: "Ne." Također je posvjedočila da je upoznala glazbenika Michaela Jacksona i mađioničara Davida Copperfielda preko Epsteina, iako nije tvrdila da su oni počinili nešto ilegalno.

VIDEO Pogledajte što je ostalo od zrakoplova koji je izgorio u Tokiju: Vatrogascima trebalo osam sati da ugase požar

 

Ključne riječi

Komentara 8

EJ
ejStef
09:25 04.01.2024.

Eh, očito ima jako puno razloga zašto je Hollywood odbio distribuirati film Sound of freedom, previše su povezani s tom temom, a ne zato jer nema dovoljno zastupljenih rasnih, rodnih i ostalih manjina u filmu.

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
09:39 04.01.2024.

KAda leftardi siluju i bave se pedofilijom onda je to nekaznjivo...deja vu.

PR
pritiskovic
07:51 04.01.2024.

Nema Manolića?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije