Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobra veza

Dragovanov rođak direktor u HC-u, a prijateljica šefica na HRT-u

'14.02.2013., Zagreb - Raspravom o konacnom prijedlogu zakona o pravu na pristup informacijama nastavljena je 7. sjednica Sabora. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
20.09.2013.
u 07:39

Tomislav Dragovan postao je direktor Sektora za građenje iako nema uvjete za tu funkciju

Iako je u jeku navodne seks-afere glavni tajnik SDP-a i šef Kluba zastupnika te stranke u Saboru Igor Dragovan tvrdio da jedva poznaje bivšu direktoricu s HRT-a Mirelu Despot, ipak je u policijskoj istrazi priznao da se s njom i te kako dobro poznaje te da su razgovarali telefonski i komunicirali SMS-om kad je raspisan natječaj za čelna mjesta na HRT-u.

Dragovan je priznao i da je zamolio glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana da primi Mirelu Despot na razgovor. Ona je i postala na kraju direktorica prodaje na HRT-u, no kasnije je suspendirana.

Slučaj Despot nije jedino kadroviranje u javnim tvrtkama koje se povezuje s glavnim tajnikom SDP-a. Tako je njegov rođak Tomislav Dragovan u lipnju ove godine postao direktor Sektora za građenje u Hrvatskim cestama iako ne zadovoljava formalne uvjete za tu funkciju, o čemu je Večernji već pisao. Do imenovanja na direktorsko mjesto Tomislav Dragovan bio je viši suradnik u Sektoru održavanja u HC-u pa je tako preskočio nekoliko stepenica i postao direktor. Stoga Tomislav Dragovan nema potrebno rukovodeće iskustvo koje zahtijeva ta funkcija. Usto, HC za direktorsko mjesto na koje je zasjeo rođak Igora Dragovana nije raspisao ni javni ni interni natječaj.

Primjerice, u Hrvatskim autocestama uredno objavljuju javne natječaje za direktorska mjesta. Obojica Dragovana priznala su nam da su rođaci, no zanijekali su da je utjecajni političar Dragovan imao ikakve veze s imenovanjem direktora Dragovana.

– Ne vidim nikakav problem. Da ne ispunjava uvjete, sigurno ne bi bio imenovan direktorom upravo zbog toga što mi je rođak – rekao je tada Igor Dragovan.

U upravi HC-a tvrdili su tada je je Tomislav Dragovan stekao potrebna rukovodeća iskustva kao inženjer gradilišta i voditelj radova u Viaduktu i Industrogradnji te da je imenovan direktorom u skladu s internim aktima tvrtke.  

>> Navodna seks-afera: Zamolio Radmana da je primi na razgovor

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije