Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO PRIZNANJE

Dragan Primorac predsjednik Odbora za međunarodne odnose Američke akademije za forenzičke znanosti

Predsjednik Američke Akademije za forenzičke znanosti John Gerns i prof.dr. Dragan Primorac
Foto: Dragan Primorac
28.02.2016.
u 11:30

Američka Akademija za forenzičke znanosti broji više od 7000 članova iz 50 saveznih država SAD-a te Kanade i iz 68 pridruženih država svijeta

John Gerns, predsjednik Američke Akademije za forenzičke znanosti (AAFS) u svom završnom obraćanju tijekom održavanja godišnje skupštine ove organizacije, objavio je vijest da je prof.dr. Dragan Primorac imenovan predsjednikom Odbora za međunarodne odnose Američke akademije za forenzičke znanosti.

Ovogodišnji skup AAFS trajao je od 22. do 27. veljače 2016. u Las Vegasu, u američkoj saveznoj državi Nevadi i okuplio je više od 5000 članova koji su tijekom šest radnih dana održali više od tisuću izlaganja.

Uz uvodnu riječ dosadašnjeg predsjednika AAFS prof.dr. Victor Weedena sa Sveučilišta George Washington, tijekom otvaranja skupa izlaganjem o važnosti forenzičkih znanosti u borbi protiv organiziranog kriminala i terorizma obratila se Sally Quillian Yates, zamjenica državnog odvjetnika SAD-a i predsjednica Nacionalnog vijeća za forenzičke znanosti Ministarstva pravosuđa SAD-a. Nakon izlaganja gospođa Yates se susrela s prof.dr. Draganom Primorcem s kojim je razgovarala o područjima moguće suradnje.

Ovim imenovanjem prof.dr. Primorac preuzeo je odgovornost predstavljanja AAFS na međunarodnom planu, koordinaciju rada članstva sa svih kontinenata te promociju načela i kriterija izvrsnosti AAFS-a.

Američka Akademija za forenzičke znanosti najprestižnija je svjetska organizacija iz područja forenzičkih znanosti sa sjedištem u Colorado Springsu i broji više od 7000 članova iz 50 saveznih država SAD-a te Kanade i iz 68 pridruženih država svijeta.

U njenom radu sudjeluju djelatnici američke vojske, državnih policija, Ministarstva pravosuđa, Državnog odvjetništva, FBI, ureda za suzbijanje zlopoprabe droge DEA te brojni suci, odvjetnici, profesori i znanstvenici s američkih znanstvenih institucija i sveučilišta. AAFS svoj rad objedinjuje kroz 11 zasebnih sekcija koje obuhvaćaju područja kriminalistike, nacionalne sigurnosti, pravosuđa, medicinskih i tehničkih znanosti, te niza subspecijalističkih područja.

Službeni časopis AAFS je vodeći svjetski forenzički časopis Journal of Forensic Science, a godišnji skupovi se tradicinalno održavaju koncem veljače. Od prošle godine AAFS ima potpisan ugovor o suradnji s International Society of Applied Biological Sciences (ISABS), čiji je predsjednik prof.dr. Dragan Primorac.

>> Dragan Primorac imenovan prvim veleposlanikom američkog Sveučilišta Penn State

Komentara 14

BA
barbaizamerike
12:51 28.02.2016.

iskrene cestitke

ĆA
ćaćaća
11:52 28.02.2016.

šteta da nije sdp.ovac već bi svi mediji na naslovnim stranicama objavili tu vijest..

Avatar d-ano
d-ano
11:55 28.02.2016.

nadajmo se da gospodin primorac nije zaboravio odakle potjece i da ce svojim znanjem i zalagenjem i velikom voljom unaprijedit i svoju lijepu domovinu i pomoci u njezinom napretku,,,,,,u podruciju u kojem je strucnjak,,,amen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije