Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritika zakona

Doris Pack: Vlada pokušava steći političku kontrolu nad HRT-om

'DORIS PACK  FOT0 ZVONIMIR CORIC'
'ZVONIMIR CORIC'
06.06.2012.
u 14:19

Od iznimne je važnosti da HRT ostane javni servis. Predložene izmjene zakona otvaraju pitanje nezavisnosti HRT-a, smatra Pack

Predsjednica Odbora za kulturu Europskog parlamenta Doris Pack kritizirala je danas hrvatsku Vladu zbog prijedloga novog Zakona o HRT-u. U izjavi objavljenoj na stranicama kluba zastupnika Europske pučke stranke, kojoj pripada i HDZ, neizravno je poručila da Milanovićeva vlada pokušava steći političku kontrolu nad HRT-om.

– Od iznimne je važnosti da HRT ostane javni servis. Predložene izmjene zakona otvaraju pitanje nezavisnosti HRT-a. Konkretno, mislim na jednogodišnji mandat glavnog ravnatelja i mogućnost da ga Vlada smjenjuje ranije – rekla je Doris Pack.

Podsjetila je da je postojeći Zakon o HRT-u izglasan konsenzusom kao bitan uvjet iz pregovora s EU. Izglasan je prije samo 18 mjeseci, piše u izjavi Doris Pack.

– Što se to u međuvremenu dogodilo da ga sada žele mijenjati – pita se predsjednica Odbora za kulturu i obrazovanje Europskog parlamenta.

Komentara 74

OB
-obrisani-
14:37 06.06.2012.

HRTV je jugoslovenska telivizija na celu sa politicarima iz SDP i koalicije, a SDP je komunisticko cetnicka stranka u Hrvatskoj ! Na HTV su vladari Ivo Goldstein i Sanda sestra od Marka ZAMP -afera Vojkovic kcerka generala JNA Vojkovica.. Svee je umrezeno i vrsi se cenzura, gusenje naroda, jednoumlje.. Ne samo da se desava to na HTV to je ista praksa u svim dnevnim i tjednim listovima koji imaju novinare koji rade u korist vlasti komunisticko cetnicke primjenjujuci poznate metode cenzure i jednoumlja !! Nema slobode ona je ubijena !!

AR
arjavas
14:37 06.06.2012.

Neka g. Pack , rješava pitanja javne TV u svojoj zemlji . HTV , nije javni TV ona je najvećim djelom kasica -prasica za izvlačenje našeg novca u korist raznoraznih "Fimi -medija", od Dijane Čuljak , njezinog bivšeg muža ,, Hloverke , Svilana i tko još zna koga. Lobisti koji rade za kriminalce u HTV digli se na zadnje noge jer se boje da će im pobjeći velika lova.

BI
BE, INVENT, DO IT
14:30 06.06.2012.

pa zar svaki dan ovi "geniji" iz vlade moraju popit šamarčinu od EU???? kaj su oni tupi mazohisti? kaj čine apsolutno sve da uđemo u EU zajedno sa srbima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije