Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASMRT IZGRIZENA STARICA

DORH se oglasio o stravičnom slučaju u Zadru: Traže istražni zatvor za vlasnika psa

Zadar: Svijeće upaljene na ulazu u zgradu gdje je staricu usmrtio staford
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/4
01.02.2024.
u 13:04

Prema kaznenom djelu za koje je optužen, vlasniku psa, inače vojniku HV-a, prijeti kazna zatvora od jedne do osam godina

O stravičnom slučaju u Zadru u kojem je prekjučer američki staford usmrtio 82-godišnju staricu oglasilo se i državno odvjetništvo koje je zatražilo pritvor za vlasnika psa, unuka tragično stradale žene. 

- U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru ispitan je državljanin Republike Hrvatske (1996.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti odnosno teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz čl. 222. st. 4. u vezi sa čl. 215. st. 3. u vezi st. 1. Kaznenog zakona.

VEZANI ČLANCI: 

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 28-godišnjak tijekom siječnja 2024. godine, u obiteljskom stanu u Zadru, u kojem je živjela oštećenica zajedno s članovima obitelji, postupio protivno odredbama čl. 4. toč. 20. i čl. 53. Zakona o zaštiti životinja i čl. 4., čl. 5. i čl. 10. Pravilnika o opasnim psima, iako svjestan da je njegov pas pasmine Američki staford terijer opasan i da bi mogao ugroziti život ljudi te da takvog psa ne smije ostaviti drugim osobama na čuvanje. Osnovano se sumnja da je, unatoč navedenom, ostavio psa na čuvanje članici obitelji kojoj je taj pas nanio teške i po život opasne ozljede uslijed kojih je preminula (između 23.00 sata 29. siječnja 2024. do 04,00 sata 30. siječnja 2024.). Državno odvjetništvo predložit će sucu istrage određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. toč. 2. ZKP-a) - istakli su iz zadarskog DORH-a.

Podsjetimo, po tvrdnjama zeta kćeri stradale starice, ona je svoju majku pronašla svu u krvi ujutro oko pet sati i nad njom Staforda koji ju je usmrtio. Prema kaznenom djelu za koje je optužen vlasniku psa, inače vojniku HV-a, prijeti kazna zatvora od jedne do osam godina. 

VIDEO Strava u Zadru: Staford usmrtio staricu u stanu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije