Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMRT DJEČAKA GABRIJELA

DORH istražuje tri liječnice i medicinske sestre. Dječakova majka: Kako mogu mirno spavati?

Dom zdravlja i Hitna pomoć u Metkoviću
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
04.05.2020.
u 21:17

- Od početka sam ovo govorila, i ne želim nikome zlo, ali zašto mu nisu odmah pomogle? Vraćale su ga s vrata, nisu ga ni pogledale - kaže Gabrijelova majka

Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću otvorilo je istragu zbog osnovane sumnje da su tri liječnice Zavoda za hitnu medicinu u Matkoviću i medicinska sestra pedijatrijske ambulante nesavjesno liječile dječaka Gabrijela Bebića koji je prije godinu i pol dana preminuo.

- Rješenje o provođenju istrage doneseno je protiv prvookrivljenice kao dežurne liječnice Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije (Ispostava Metković, postupanje  9. prosinca 2018. u 10,43 sati), protiv drugookrivljenice kao dežurne liječnice Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije (Ispostava Metković, postupanje 10. prosinca 2018. u 2.07 sati), te protiv trećeokrivljenice kao medicinske sestre zaposlene u specijalističkoj pedijatrijskoj ordinaciji (postupanje 10. prosinca 2018. oko 8,15 sati) i protiv četvrtookrivljenice kao dežurne liječnice Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije (Ispostava Metković, postupanje 10. prosinca 2018. u 8,30 sati). Osnovano se sumnja da je zbog propusta četiriju okrivljenica, 10. prosinca došlo do daljnjeg teškog pogoršanja djetetovog zdravstvenog stanja, uslijed čega je dijete, unatoč njegovom hitnom smještaju u Kliničkom bolničkom centru Split u Klinici za dječje bolesti, Zavod za intenzivnu pedijatriju s postintenzivnom skrbi te svim poduzetim hitnim liječničkim radnjama i mjerama, preminulo 11. prosinca 2018. u 8,01 sati - priopćili su iz DORH-a.

Ivana Bebić, majka preminulog dječaka, kaže da samo otkrije istina.

- Od početka sam ovo govorila, i ne želim nikome zlo, ali zašto mu nisu odmah pomogle? Vraćale su ga s vrata, nisu ga ni pogledale. Ne mogu to razumjeti, ni jednu od njih, a pogotovo tu medicinsku sestru koja i sama ima djecu doma. Ona i danas tamo radi, ali ne u pedijatriji nego u stomatološkoj ordinaciji. Kako mogu mirno spavati ovih zadnjih godinu i pol dana? Čini se da nisu one dobile posao jer su dobri, savjesni doktori, nisu sposobni, već su podobni i ne ponašaju se kako treba. Samo želim da se vidi sva istina, da pravda pobijedi. A ja, teško je, prošao je još jedan Uskrs bez Gabrijela - kazala je Gabrijelova majka za 24sata.

 

Komentara 1

Avatar CarolUI80
CarolUI80
23:23 04.05.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k­i︆s︆­s︆­t­ok︆­.︆­c︆­o︆­m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije