Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čovjek nadasve

Don Ivan Grubišić izlazi na parlamentarne izbore

\'unutrasnja...split...280308 don Ivan Grubisic Snimio:Tino Juric\'
Tino Jurić/Arhiva VL
23.08.2011.
u 13:32

Ukidanje privilegija, decentralizacija, revizija popisa branitelja, popisa birača te ugovora s vjerskim zajednicama dio su programa Saveza za građansku i etičku Hrvatsku

Savez za građansku i etičku Hrvatsku samostalno izlazi na parlamentarne izbore, a nositelj svih lista bit će don Ivan Grubišić, nedavno umirovljeni svećenik.

– Ako se prihvate naša načela po kojima treba urediti Hrvatsku, mi jamčimo da ćemo od tri do pet godina riješiti goruće probleme kao što su zapošljavanje, odnosno pravo na rad, pravo na dom i pravo na građansko dostojanstvo – rekao je don Ivan Grubišić.

Savez za građansku i etičku Hrvatsku neće ulaziti u prijeizborne ni u poslijeizborne koalicije. Zalaže se za ukidanje svih privilegija, smanjenje broja saborskih zastupnika, novi ustroj Hrvatske koja bi bila podijeljena na pet regija, decentralizaciju, reviziju popisa branitelja i ugovornih odnosa s Vatikanom i svim ostalim vjerskim zajednicama.

– Budu li nas vodili isti, izlaza nema, bit će isto. Ići ćemo dalje, ali ćemo tonuti dublje. Kroz ove izbore testirat ćemo svoj program da vidimo koliko ćemo u narodu biti prihvaćeni – rekao je don Ivan Grubišić i dodao da će biti prihvaćeni onoliko koliko budu slobodni mediji. Za predstavljanje svog programa u čijem je središtu čovjek očekuje jednak prostor kao i političke stranke

Savezu se priključio i bivši pučki pravobranitelj Ante Klarić. On je najavio dostojanstvenu kampanju u kojoj se neće vrijeđati narod „mahanjem lopatama“. Uz don Ivana su i akademik Vlatko Silobrčić, ekonomist Guste Santini i brojni drugi nezadovoljnici dosadašnjim vođenjem hrvatske politike.

Komentara 144

Avatar mf
mf
15:28 23.08.2011.

predlažem prof. Baltazara,jedino on može pomoći

BL
bellator luminis
19:20 23.08.2011.

23.08.2011. u 19:17h lojtra1 je napisao/la: ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- ovo zadnje si u pravu!

MI
miso
15:22 23.08.2011.

Don Ivane, dajem vam glas - za ljude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije