Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FACEBOOKOV LANAC HUMANOSTI Kuna po kuna za liječenje dječaka

Dominik ima 130.000 prijatelja i toliko kuna

21.12.2008.
u 16:21

Hvala facebookovcima, Iskonu i svim dobrim ljudima! Iskreno smo ganuti i sretni! - suznih očiju su nam rekli Daliborka i Saša Krijan, nakon što im je Đurđica Vučković iz Iskona priopćila da se na njihovu računa nalazi 100.000 kuna. Toliko se u samo nekoliko dana za potrebe njihovog bolesnog sina prikupilo humanim apelom na Iskonovim internetskim stranicama.

Mladi su roditelji ovu velikodušnu gestu primili netom što su se vratili iz Berlina, s pregleda u klinici St. Joseph Kranken, u kojoj će njihov trogodišnji Dominik već 22. siječnja dobiti novu šansu za život. Jer, rijetki tumor na licu koji od rođenja izjeda njegove sitne godine tog će dana biti otklonjen. Bit će to prva od planirane četiri operacije.

Kuna po kuna
- Na jednom sam portalu slučajno vidjela priču o malom Dominiku i ostala šokirana kada sam pročitala da HZZO razmišlja o plaćanju njegova liječenja u inozemstvu - objasnila nam je Maja Marija Radić, studentica Učiteljskog fakulteta i inicijatorica grupe na Facebooku za pomoć trogodišnjem dječaku.

S prijateljem Mijom Matićem pozvala je na humanost 200-tinjak prijatelja, a Facebookom su se brzinom svjetlosti širile poruke: Sretno maleni, podrška iz Crne Gore!, Bosna je uz tebe, izdrži!, Čuvaj se maleni, mislimo na tebe u Makedoniji! I, preko noći broj prijatelja narastao je na 20.000. Podržao ih je i Iskon - za svakog postojećeg i novog člana Majine i Mijine grupe odlučili su uplatiti po jednu kunu.

- Nakon što smo se uključili u akciju “Pomozimo Dominiku” grupa je u samo pet dana narasla na više od 60.000 članova, a danas ih ima gotovo 130.000. Prvih 50.144 kune Iskon je uplatio na račun obitelji Krijan uoči njihova odlaska na pregled u Berlin. Ostatak novca do 100.000 kuna, točnije 49.856 kuna, upravo smo ih uplatili - kazala nam je Đurđica, PR menedžerica Iskona, dok se Dominik veselio igračkama koje mu je donijela.

Razumije da je drukčiji
Dominik ima rijetki tumor od rođenja, koji je rastao zajedno s njim, te je počeo i krvariti. Dječak još nikada nije pojeo tvrdu koricu kruha, niti kolač, hrani se isključivo na dudu.

- Iako ima samo tri godine i ne bi trebao biti svjestan nekih stvari, on jako dobro razumije da je drukčiji i već sada razvija veliku količnu komlpekasa. Sve manje želi izlaziti i biti izložen pogledima - kaže mama Daliborka, koja zajedno sa suprugom već tri godine proživljava najtužniju roditeljsku agoniju.

Opisuje i kako je malog Dominika jako pogodilo kad su se djeca na Velesajmu za Svetog Nikolu osvrtala za njim. Dječak se još više povukao u sebe. No, velik je lanac humanosti krenuo i svi u njemu su uvjereni da će Dominik jednoga dana biti baš kao i svi drugi klinci - zdrav, veseo i vedar dječak. Budimo mu i mi podrška u bezbrižnijem, sretnijem djetinjstvu.


Pomoć za izlječenje

Pomoć za malog Dominika može se uplatiti na tekući račun njegove majke Daliborke Krijana u Zagrebačkoj banci, broj: 3216206621.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije