Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJEŠTANI U ŠOKU

Dolina Neretve nakon tragičnog stradanja pomoraca zavijena u crno

Foto: Atlantska plovidba
19.07.2019.
u 12:09

Iskusni pomorci tvrde da je ispiranje tanka uslijed kojeg su ovi pomorci poginuli zapravo rutinska aktivnost, ali zbog visokih temperatura stvaraju se plinovi koji mogu biti pogubni. Tank je zato trebalo ventilirati, a to se, nagađa se, nije dogodilo.

U tragičnoj nesreći na hrvatskom brodu koja se u srijedu kasno poslijepodne dogodila u Južnom Atlantiku poginula su dva pomorca - D.B. (60) iz Metkovića, koji je bio kormilar na bordu, te Đ.V. (31) iz Ploča, I. časnik stroja. Prema prvim informacijama, vjerojatno su se ugušili otrovnim parama iz tankova koje su čistili.

Vijest o stradanju iskusnih pomoraca zavila je Dolinu Neretve u crno, piše Slobodna Dalmacija.

- Đ.V. je završio Pomorski fakultet u Splitu, nakon čega je počeo ploviti na brodovima Atlantske plovidbe. Imao je još nekoliko ponuda za ukrcaj na stranca, gdje je i zarada bolja, ali on je, eto, ostao vjeran brodu Atlantske plovidbe na kojemu je, nažalost, okončao svoj mladi život - kazali su potreseni Pločani za Slobodnu Dalmaciju. Otkrili su i da je iza stradalog Đ. V. ostala supruga s malom bebom.

- Ovo je strašna tragedija. Ne možemo vjerovati da su dvojica naših Neretvana poginula - komentirali su drugi dodajući da je i do sada bilo tragedija, ali da se ne pamti ovakav slučaj da dvojica na istom brodu poginu.

Iskusni pomorci tvrde da je ispiranje tanka uslijed kojeg su ovi pomorci poginuli zapravo rutinska aktivnost, ali zbog visokih temperatura stvaraju se plinovi koji mogu biti pogubni. Tank je zato trebalo ventilirati, a to se, nagađa se, nije dogodilo.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije