Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIREKTOR HUT-a:

'Dolasci Nijemaca ohrabruju i druge goste'

Pula: Turisti u obilasku gradskih znamenitosti
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
05.08.2021.
u 19:45

Na području Gornjeg Kamenjaka otvorena poučna staza „Od kralja do cara“

Turistička špica s više od milijuna turista dnevno, tijekom koje je samo za prošli vikend stiglo 500.000 novih gostiju, osim turistima puna je i turističkim vijestima. Jedna od pozitivnijih je da je Njemačka, koja Hrvatskoj daje najviše gostiju, i dalje svrstava Hrvatsku u nerizične zemlje za putovanja.

- Njemačka je naše najvažnije tržište i označavanje Hrvatske kao nerizične još je jedan poticaj i ohrabrenje turistima iz Njemačke, ali i okolnih zemalja, na dolazak u Hrvatsku. To je rezultat kvalitetnog rada turističkog sektora, Vlade, javnozdravstvenog i sustava stožera civilne zaštite - smatra Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

Istovremeno, nastavljaju se i promotivne aktivnosti. Među ostalim, u  organizaciji Hrvatske turističke zajednice, u Zadarskoj je županiji ekipa prestižnog britanskog lista The Telegraph, koja priprema  reportažu za svoj list s 20 milijuna čitatelja dnevno. Svakim danom događa se i nešto novo što mogu doživjeti gosti.

Tako je, primjerice, na području Gornjeg Kamenjaka, podno brda Gomila, svečano otvorena poučna staza „Od kralja do cara". Publika je s izvođačima Istra Inspirita na otvorenju otputovala u doba Austro-Ugarske Monarhije vrijeme posjeta kralj Karla I.

Nakon toga uslijedila je interpretativna šetnja u kakvoj će moći uživati gosti upoznajući impozantnu povijest i značaj tog prostora.

VIDEO Pogledajte dramatičnu snimku požara kod Planog

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije