Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Žal Klimno

Turisti zavežu gliser pa odu na 'fine dining'

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/11
04.08.2021.
u 09:06

Tu se jede kao u najboljim restoranima Dubrovnika ili Zagreba

Klimno krije, ovdje na rivi, i jedan od ponajboljih restorana, ne samo na otoku Krku, već na Kvarneru. Riječ je o restoranu “Žal”, gdje gosti privežu gliser uz terasu pa uživaju u tzv. fine diningu. Tu se jede kao u najboljim restoranima Dubrovnika ili Zagreba.

– Svako jutro otplivam barem kilometar, a popodne na biciklu treniram po otoku. Ima nas chefova koji smo sportski fanatici – smije se Siniša Bjelanović (40), glavni chef restorana. Njegovi punac i punica prije 30 godina otvorili su restoran, bilo je i ljeta u kojima je terasa bila prazna, no danas više nije tako.

Usavršavao se kod mnogih kuhara i slastičara s Michelinovim zvjezdicama te se odmaknuo od klasičnih sezonskih jela. Jelovnik je slagao godinama, a specijalitet je govedina na burgundski način (150 kn) s pancetom, obrazima (stoje u vakuumu 24 sata), timijanom, šampinjonima, mrkvicom, kapulicama i demiglace umakom, ali i “Morski vrt” (90) – tanjur na kojem je marinirani losos, sol, crveni papar i kopar koji stoji osam sati. Tu je i mousse od bijele ribe, svojevrsna kuhana pašteta, ali i ikra kalifornijske pastrve. Deserti poput Flexi chocolate ganache su skulpture na tanjuru.

– Stric Joža je škampar, svako popodne on mi u kuhinju donosi škampe – kaže Siniša. Ovdje se jede sjajno.

IZBOR I KVALITETA JELA (DO MAKS. 50 BODOVA) 46

IZBOR I PONUDA PIĆA (DO MAKS. 15 BODOVA) 14

POSLUGA I LJUBAZNOST (DO MAKS. 10 BODOVA) 10

DOJMOVI I PROSTOR (DO MAKS. 20 BODOVA) 20

UKUPNOST PONUDE (DO MAKS. 5 BODOVA) 4

UKUPNO: 94

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
12:23 05.08.2021.

Ali kad racun dodje, hahahaha...Hapaneri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije