Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Batelan, Brseč

Kći je šefica, a mladi zet bubnjar je za roštiljem

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
03.08.2021.
u 09:09

Na ovom se mjestu još prije Drugog svjetskog rata stalo na pršutu i siru prije odlaska na brod. Ovo je mjesto gdje se i domaći druže, ali je ovdje zaista malo domaćih.

U Brseču turist ne mora razbijati suncem obasjanu glavu gdje će nešto pojesti. Dva su mjesta gdje se može jesti, jedno pokraj drugog. U istoj kući! “Sisol” i “Batelan”. Na ovom se mjestu još prije Drugog svjetskog rata stalo na pršutu i siru prije odlaska na brod. Ovo je mjesto gdje se i domaći druže, ali je ovdje zaista malo domaćih. Teško im se okupiti i za balote, uvijek netko nedostaje. U restoranu “Batelan” domaća atmosfera. Obiteljska!

– Šparoge i vrganje bere tata Branko, majka Maria je dugo vodila restoran, sada pomaže, a moj suprug Tino, inače vrstan bubnjar, kuha – govori u maloj obiteljskoj konobi Iva Suzić Pavia (34). Na jelovniku je gulaš od – jelena, a zgodno je da jelen zna protrčati i u susjedstvu. Priroda je ovdje.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

– Kuha se nešto dulje od goveđeg gulaša, a jelen u pacu stoji 24 sata – govori kuhar i bubnjar Tino. Toče se ovdje domaće malvazije i teran, a konoba je u štali u kojoj su nekad u Brseču držali krave, konje, prasce...

Salata od hobotnice (60 kuna) i fuži s tartufima (90 kuna) cijene su koje turiste neće otjerati, dapače, na ovo će se mjesto mnogi i vratiti. A oni koji su u Brseču na godišnjem odmoru, u “Batelanu” mogu proći cijeli meni. Dan po dan, pa sve do posljednje stranice...

Večernjakove zvjezdice

IZBOR I KVALITETA JELA (DO MAKS. 50 BODOVA) 45

IZBOR I PONUDA PIĆA (DO MAKS. 15 BODOVA) 13

POSLUGA I LJUBAZNOST (DO MAKS. 10 BODOVA) 10

DOJMOVI I PROSTOR (DO MAKS. 20 BODOVA) 17

UKUPNOST PONUDE (DO MAKS. 5 BODOVA) 4

UKUPNO: 89
 

 

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
12:14 03.08.2021.

Zet, Uljez!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije