Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Mrkić:

'Dok Srbija predsjedava, Kosovo neće postati članica OESS-a'

Ivan Mrkić
Anto Magzan/PIXSELL
07.07.2013.
u 11:44

Mrkić je ocjenio kako Srbi i Albanci "nisu još jedni drugima oprostili događaje iz prošlosti, ali su na putu prema tome".

Šef srbijanske diplomacije Ivan Mrkić izjavio je kako Srbija neće dozvoliti Kosovu ulazak u Organizaciju za europsku sigurnost i suradnju kada joj Srbija bude predsjedava 2015., javljaju mediji u Srbiji.

- To jednostavno ne dolazi u obzir. I to znaju sve zemlje članice EU. To je protiv načela našeg Ustava - rekao je Mrkić dodajući da sve što Srbija \"čini o pitanju Kosova ne znači da će priznati njegovu neovisnost\". Mrkić je ocjenio kako Srbi i Albanci \"nisu još jedni drugima oprostili događaje iz prošlosti, ali su na putu prema tome\".

- To ovisi od spremnosti i stvarne volje svih strana, ali prvenstveno većinskog stanovništva na Kosovu. Oni moraju dokazati svoju dobru volju i pokazati znak povjerenja. Kratkoročno i dugoročno će biti najvažnije da obje strane ostvare atmosferu koja je desetljećima vladala između srpskog i albanskog naroda. Oni će ponovo uspostaviti izgubljeno povjerenje i ranije prijateljstvo - kaže Ivan Mrkić.

>>U Srbiji oprez i strah zbog vojnog sporazuma Kosova i Albanije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije