Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Dobio četiri godine zatvora jer je spolno zlostavljao unuku, ona sve ispričala u vrtiću

pedofilija
Ilustracija/Davor Plukavec/Pixsell
11.06.2021.
u 08:31

Majka prvo nije povjerovala djevojčici smatrajući da njezin otac ne bi tako nešto napravio svojoj unuci

Na četiri godine zatvora nepravomoćno je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen umirovljenik uz središnje Hrvatske (ne navodimo mu identitet zbog zaštite žrtve, op.a.) koji je bio optužen za spolno zlostavljanje svoje unuke predškolske dobi.

U kaznu mu je uračunato vrijeme koje je proveo u istražnom zatvoru, a bio je pritvoren od 29. listopada 2020. do 28. siječnja 2021.  te su mu produžene mjere opreza kojima mu je zabranjeno uspostavljanje bilo kakve komunikacije s  žrtvom.

Prema optužnici, teretio se da je u listopadu lani spolno zlostavljao unuku s kojom je živio u istom kućanstvu. Nakon što ju je spolno zlostavljao djevojčica su u dva navrata požalila majci. Njezina majka joj prvo nije povjerovala, smatrajući da njezin otac, odnosno djed djevojčice ne bi tako nešto napravio svojoj unuci. Dijete je onda sve ispričalo odgajateljima u vrtiću. Oni nisu odmah zvali policiju, već su o svemu obavijestili roditelje. Tijekom sudskog postupka dijete je vještačeno, nakon čega su vještaci zaključili da je dijete sposobno razlikovati laž od istine i dati vjerodostojan iskaz.

Iako nema nijednog direktnog svjedoka događaja, sud je smatrao  da je u dovoljnoj mjeri utvrđeno  što se dogodilo te je zato i donio osuđujuću presudu. Starija životna dob i neosuđivanost optuženiku su bile olakotna okolnost.

Ključne riječi

Komentara 8

SL
slavenZadravec
09:06 11.06.2021.

Katastrofa da se djevojčica vrtićke dobi požalila majci, ali to nije bilo dovoljno za trenutan prestanak zlostavljanja.

GO
goodbadugly
09:22 11.06.2021.

Dobio bi on po meni 444 godine.

ID
Ideal
08:54 11.06.2021.

Sramota sto ste uzeli za olakotnu okolnost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije