Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatska

Djed iz pakla godinama silovao maloljetnu unuku, dobio 10 godina zatvora

pedofilija
Foto: Ilustracija/Davor Plukavec/Pixsell
1/3
18.05.2022.
u 09:40

Na sudu se branio da mu je sve namješteno, a to je naveo i u žalbi koju je Visoki kazneni sud odbio

Na deset godina zatvora osuđen je muškarac koji je 10 godina spolno zlostavljao unuku, danas 18-godišnjakinju. Visoki kazneni sud RH preinačio je presudu Županijskog suda i povećao jedinstvenu kaznu zatvora s devet na deset godina zatvora, piše 24 sata.

Sve je počelo 2010. godine kad mu je na čuvanje povjerena unuka koja je tada imala šest godina. Čitave dvije godine je nad djetetom činio bludne radnje na katu obiteljske kuće. Otišao je i dalje u svom izopačenom naumu u siječnju 2019. godine kad je unuka dolazila na čuvanje skidao odjeću s nje i sa sebe, te je, kako stoji u presudi, u više navrata, legao gol i izvršio spolni snošaj s djetetom mlađim od 15 godina, stoji u presudi.

Utvrđeno je da je u razdoblju od siječnja do veljače 2020. godine iskoristio što se unuka nalazila samu u kući, nakon rastave roditelja, u cilju zadovoljavanja svog spolnog nagona, svjestan njezine dobi ponovo pokušao imati spolni odnos s unukom. S nje i sebe je skinuo odjeću, te legao na dijete, ali se ona izmicala i borila tako da nije uspio u svom naumu. Pored toga on je od 2010. godine unuci pokazivao časopise u kojima su se nalazile fotografije muških i ženskih osoba na kojima su bili vidljivi spolni organi.

Djevojka je sama prijavila policiji djeda iz pakla. Od uhićenja u veljači 2020. godine on se nalazi u istražnom zatvoru i odmah odlazi na odsluženje kazne od deset godina. U kaznu mu je uračunato i vrijeme koje je do sada proveo u istražnom zatvoru. Na sudu se branio da mu je sve namješteno, a to je naveo i u žalbi koju je Visoki kazneni sud odbio, a prihvatio je žalbu ŽDO te mu povisio kaznu.

Komentara 5

BE
Beyonder
12:02 18.05.2022.

Kao otac makar bio i moj otac nikad mu nebi našli ostatke, živog bi ga zakopao u sanduku da zna gdje se nalazi i umire u agoniji

MA
Marvin
09:57 18.05.2022.

Djed sam , takvom djedu bi bez razmisljanja zavrnio glavom , neka nitko ovo ne svati kao nasilje ali za mene takav djed nista drugo ne zasluźuje, to govorim kao djed .

DE
dekladeklica43
22:18 18.05.2022.

E deda, tebi je trebalo presuditi bez suda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije