Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobio je protuotrov

Dječaka (6) u NP Paklenica ugrizao poskok. Ravnateljica: 'Ne možemo na to utjecati'

Zadar: Mladen ?urkovi? spasio je poskoka i sad ga drži kao ljubimca
Zeljko Mrsic/PIXSELL
31.07.2023.
u 12:39

Belgijska obitelj na odmoru je u Hrvatskoj, a posjetili su i Nacionalni park Paklenica gdje je na nesreću njehova sina(6) ugrizao poskok.

Dječak (6) je nakon ugriza poskoka u NP Paklenica hitno prebačen u zadarsku bolnicu gdje je dobio protuotrov, a nakon toga u Splitsku gdje se trenutno nalazi na odjelu intenzivne njege. Obitelj se nada da će ovaj tjedan natrag kući u Belgiju, a žale se kako u parku nije bilo nikakvih upozorenja na mogući susret sa zmijama otrovnicama

'Ugriz zmije nije se dogodio kod nas već dvadesetak godina. U parku se uvijek nalaze djelatnici HGSS-a, spremni da odmah djeluju ukoliko dođe do ovakvih situacija. Vrlo brzo nakon nezgode organiziran je transport djeteta u bolnicu i on je sada dobro', rekla je za 24 sata Natalija Andačić, ravnateljica Nacionalnog parka Paklenica.

VEZANI ČLANCI 

Dječaka je zmija ugrizla za prst kada se uhvato za granu na kojoj je bila. 'Žao nam je što se ovo dogodilo, međutim ne možemo na to utjecati. Iz tog razloga, kao i uvijek, napominjemo posjetiteljima da se drže označenih staza', kaže ravnateljica.

VIDEO Dječeka (6) iz Belgije ugrizao poskok u NP Paklenica: Uhvatio se za granu na kojoj je bila zmija

Komentara 2

Avatar HajdukLika
HajdukLika
13:32 31.07.2023.

Gotovo svi strani turisti uopće nemaju pojma da kod nas postoji mogućnost ugriza od otrovnice. Stoga bi zaista trebali postojati upozorenja!

DI
dino85
14:18 31.07.2023.

Vjerujem da je upozorenje već danas postavljeno na mjesto gdje i prioada. Zato što nije bilo postavljeno do jučer, veće će se pobrinuti odvjetnuci iz Belgije, u to sam više nego siguran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije