Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utrka s vremenom

Dječaka (6) iz Belgije ugrizao poskok u NP Paklenica: Uhvatio se za granu na kojoj je bila zmija

Zimska svakodnevica u zagrebačkom zoološkom vrtu
Sandra Simunovic/PIXSELL
31.07.2023.
u 08:40

Šestogodišnjeg dječaka iz Belgije prije pet dana je ugrizao poskok dok je bio u šetnji s obitelji Nacionalnim parkom Paklenica. Zaustavili su se kod rijeke, dječak se uhvatio za granu, a nije vidio da je na njoj zmija. Nakon toga krenula je utrka s vremenom.

Zmija je dječaka ugrizla za prst, a obitelj nije bila sigurna je li u pitanju otrovnica. Dječak je počeo osjećati slabost, a kako su se nalazili na mjestu gdje nema signala na mobitelu odlučili su se vratiti na ulaz u park gdje se nalazi stanica za prvu pomoć. 

Otac je šestogodišnjaka nosio na ramenima, a kasnije se pokazalo kako je to bio jedan od poteza koji mu je spasio život. Da je dječak hodao krv bi brže kolala i otrov bi se brže proširio tijelom. S ulaza u park obitelj su pripadnici HGSS-a prevezli do bolnice. Majka je srećom slikala zmiju, pa na prvoj pomoći nije bilo dileme da je u pitanju poskok

VIDEO:

VEZANI ČLANCI 

Dječaku su u zadarskoj bolnici ubrizgali protuotrov, iako, budući se radi o djetetu liječnici nisu bili sigurni  koja je preporučena doza pa su roditelji i dalje strahovali za život svoga sina. 'Bilo je kao u filmu. Otrov se polako širio s mjesta ugriza, a uzrokuje smrt ako stigne do srca. Kod Thibautsa je otrov stigao do pazuha', ispričao je njegov otac.

Nakon toga je dječak prebačen u splitsku bolnicu gdje se nalazi na odjelu intenzivne njege, javlja RTL Danas. Roditelji žele upozoriti druge turiste na opasnost koje ni oni sami nisu bili svjesni. Ravnateljica Nacionalnog parka Paklenica, Natalija Andačić, za RTL Danas je istaknula kako su ugrizi otrovnica izuzetno rijetki.

VIDEO Zmija na šetnici uz Dravu u Osijeku

Komentara 7

Avatar Boycie1
Boycie1
09:26 31.07.2023.

Je ..rijetki..ali za onog koga ugrize su 100% cesti...svaka pohvaoa za HGSS lijecnike i roditelje ..nadam se da ce sa malenim bit ave u redu

Avatar pendreck
pendreck
09:25 31.07.2023.

Glavno je dobar ishod! Možda bi trebalo postaviti tablice za upozorenje...

Avatar Zgubider..
Zgubider..
09:26 31.07.2023.

"...Ravnateljica Nacionalnog parka Paklenica, Natalija Andačić, za RTL Danas je istaknula kako su ugrizi otrovnica izuzetno rijetki...."___Pa, da. To je prava utjeha ovima koji budu ugriženi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije