Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okučani

Dječak se zaglavio u cijevi, vatrogasci ga uspjeli izvući

vatrogasci (1)
Žarko Bašić/PIXSELL
21.03.2011.
u 15:01

Dječak se uvukao u u 30 centimetara dugačku plastičnu cijev i zaglavio. Zapomaganje je čula sestra

Pravu sreću imao je u nedjelju navečer oko 18.30 sati osmogodišnji Antonio Jozić iz Radićeve ulice u Okučanima, kada se u igri neoprezno uvukao u jedno od plastičnih okana, koji u kanalizacijskoj mreži služe kao podzemni cjevovodni razdjelnici.

Uplašen zvao pomoć

U Radićevoj ulici, naime, traje izgradnja mjesne kanalizacije, a radoznali Antonio pokušao se skriti u cijev promjera samo 40-ak centimetara. Kada je jednim dijelom ušao u nju, više nije mogao ni naprijed ni natrag i doslovce se zaglavio. Nasreću, dječakovo zapomaganje čula je njegova tri godine starija sestra Darija, koja je odmah otrčala do 200-njak metara udaljene kuće i majci Ljubici (42) i ocu Zoranu (48) rekla što se zbilo.

–- Naravno da nas je uhvatila panika, nismo znali što se točno zbiva, ali smo odmah otrčali do mjesta gdje su cijevi bile i čuli Antonija kako iz jedne od njih traži pomoć – kaže dječakov otac.

– Nije nam nimalo bilo svejedno, već je padao mrak, a dijete je po sumraku trebalo osloboditi iz cijevi. Petnaest godina sam vatrogasac, svašta samo radili, ali ovakvu intervenciju nikada do sada nismo imali. Mališan se doslovce zaglavio u cijevi. Nije bilo druge nego cijev isjeći na dijelu gdje se mališan zaglavio, a da pazimo da mu se pritom ništa ne dogodi – kaže Zoran Pavković, koji je s još četiri kolege sudjelovao u akciji spašavanja osmogodišnjeg dječaka. Dječak je, kaže, bio uplašen.

“Mama, živ sam! Živ!”

– Vikao je da ga je strah, a mi smo opet morali biti pribrani jer smo cijev morali rezati vodoravno, a ne okomito, kako bismo mu otvorili prostor za izlaz – dodaje Pavković.

Dječakovim roditeljima pao je kamen sa srca.

– Kada je izišao van iz cijevi, nekoliko puta je radosno rekao: "Mama, živ sam, živ sam". Kada smo ga doveli kući, malo je šepao, ali ne zbog neke ozljede nego zato što mu se noga u cijevi malo ukliještila – kaže dječakova majka Ljubica.

Komentara 1

LI
liliZG
16:03 21.03.2011.

Tko se nije skrio , magarac je bio , iza pika ne pali, triput žmiri, ja idem....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije