Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tuga u Petrinji

Gol pao i ubio dječaka, roditelji donirali organe

gol,smrt,Luka Milković
Foto: Antun Petračić
1/5
07.04.2014.
u 18:52

Greda je pukla, očito slabo zavarena, pa je dječak pao na zemlju s golom koji ga je udario u glavu i teško ga ozlijedio

Od petka poslijepodne do ponoći s nedjelje na ponedjeljak u Dječjoj bolnici u Klaićevoj u Zagrebu trajala je bitka za život 12-godišnjeg osnovca Luke Milkovića iz Petrinje. U igri s vršnjacima na sredini travnatog igrališta NK Češko Selo u prigradskom naselju Kolonija pod dječakom se slomila metalna vratnica i ozlijedila mu glavu. Hitna ga je odvezla u bolnicu u Sisak odakle je upućen u Zagreb, gdje je i preminuo.

Luka je bio učenik 5. razreda Osnovne škole Mate Lovraka na Senjaku u Petrinji. Otac Krunoslav, aktivni pripadnik postrojbe Tigrova u Vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji i majka Danijela dali su odmah suglasnost za donaciju bubrega i jetre svoga sina, izvrsnog gimnastičara s nizom odličja i priznanja na natjecanjima za Gimnastički klub Petrinju. Shrvani roditelji i rodbina došli su danas na mjesto tragedije svoga sina, unuka i nećaka, postavili nove lampione i žalovali za dječakom, čiji je pokop sutra u 13 sati na groblju Sv. Benedikt u Petrinji.

Foto: Antun Petračić

– Luka je ranijih godina počeo trenirati nogomet, ali se našao u gimnastici, postizao zapažene rezultate i slovio za pravog talenta. Kako sam neslužbeno doznao, dok je u igri zaskočio dotrajali i zahrđali gol star više desetaka godina, konstrukcija se slomila po sredini i metalni dio udario ga u zatiljak, bez ijedne kapi krvi. Nazočio sam oživljavanju na terenu, Hitnoj pomoći i bolnicama u Sisku i Zagrebu sve pohvale – kazao nam je otac Krunoslav.

– Luka je bio divan dječak, uzoran đak, vrijedan, dobar, bez ijedne zamjerke na učenje i vladanje – o svome učeniku govori razrednik Zoran Crljenica, profesor matematike u Lovrakovoj školi. U njoj su obustavljeni svi izleti i prekinute školske aktivnosti, sutra će se cijela škola oprostiti od svoga Luke. Ožalošćenu obitelj posjetio je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, ponudio svekoliku pomoć i obećao da će grad namiriti sve troškove ukopa.

Foto: Antun Petračić

– Igralište treba biti prijatelj djece, a ne ubojica – komentirao je tragični događaj usred travnjaka NK Češkog Sela ogorčeni Stjepan Rožić, susjed ožalošćene obitelji. Klub se natječe u trećoj Ligi SMŽ, financijski je siromašan, članovi uprave, roditelji djece i odrasli igrači sufinanciraju natjecanje, sami uređuju travnjak i okoliš. Tako je ručno prepravljen rukometni gol i vratnice čija se prečka slomila pod Lukom.

– Dječak nije stradao zbog nogometa, već zato što je izvodio gimnastičke elemente. Gol nije nikada pao tijekom utakmice, poslije kojih se ostavlja uz aut liniju. Igralište je otvoreno i taj je gol u petak s ruba pomaknut unutar 20 metara. Mi smo saznali da je dječak na golu izvodio gimnastičke elemente – izjavio je tajnik NK Češkog Sela Gabrijel Vinković.

– Tragičan je to slučaj, moja sućut roditeljima i obitelji – kazao je Mario Uhitil, povjerenik vijeća Gradske četvrti 4., u kojoj je igralište na periferiji Petrinje.

>> Autom pokušao pregaziti mladića

Komentara 14

SJ
Sve je uzalud
11:44 07.04.2014.

.........pojeo vuk magare od štange nogometne vratnice koja je ubila dijete po 36.put..................u Hrvatskoj...........

JN
Justice.No.1.
12:57 07.04.2014.

Šteta! R.I.P. Sucut obitelji! Konacno tko ce odgovarati za sva ta nesigurna igralista?!

ZD
Zdravorazumski
12:57 07.04.2014.

Za nove aute se ima, a za obnovu dječjih igrališta u svrhu prevencije ovakvih tragedija se nema. Stvarno smo država sa uredno posloženim prioritetima... :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije