Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEŽAO NA TRAČNICAMA

Dječak (10) se dobro oporavlja u Klaićevoj: 'Čuli smo pucanj nalik pucanju petarde'

pruga, pružni prijelaz
Ilustracija: Marko Mrkonjic/PIXSELL
21.08.2023.
u 18:06

Križevčanka Božica Barbić (57) opisala je da se nakon pucnja vidio crni dim, a na mjesto nesreće ubrzo je došla i dječakova starija sestra koja je rekla da se štap kojim je dječak dodirnuo žice doslovce rastopio

- Suprug i ja s terase na katu kuće čuli smo pucanj nalik pucanju petarde. Bila je nedjelja oko 18 sati i iz pravca pružnog prijelaza za pješake vidjeli smo i crni dim. Na 300-tinjak metara udaljenoj pruzi bila su trojica dječaka. Suprug Miljenko odmah je sjeo na skuter te odjurio do njih. Sreća da je stigao na vrijeme da bi mogao maknuti dječaka koji je ležao na tračnicama jer je nepune dvije minute kasnije tuda prošao teretni vlak iz Križevaca prema Koprivnici - ispričala je Križevčanka Božica Barbić (57) detalje nesreće kada je dječak (10) tijekom prelaska pružnog prijelaza ribičkim štapom zakačio struju na pruzi, piše 24sata.

Dječak je bio pri svijesti te ja zapomagao i plakao. Ruke su mu bile opečene te oguljene od pada, a bojao se da mu je nastradalo i lice. Susjed je uslikao dječaku lice te mu pokazao da na njemu nema opekotina, a pozvao je i Hitnu pomoć koja je brzo stigla na mjesto događaja. Dječak je najprije prebačen u koprivničku, a potom u zagrebačku Klaićevu bolnicu gdje se i sada nalazi.

Barbić je ispričala i da je vidjela trojicu dječaka koji su krenuli u ribolov na potok Glogovnica, a jedan od njih je imao teleskopski štap za ribolov koji nije bio izvučen i držao ga je u ruci u vodoravnom položaju. Barbić misli da su djeca prije pecanja izvukli teleskopski štap te da ga po povratku nisu sklopili već da ga je dječak nosio razvučenog na ramenu. Na mjesto nesreće ubrzo je došla i dječakova starija sestra koja je rekla da se štap doslovce rastopio.

Majka ozlijeđenog dječaka, koji ove jeseni treba krenuti u četvrti razred osnovne škole, rekla je da mu je dopustila da pođe u ribolov na obližnji potok koji je udaljen oko kilometar od njihove kuće. Objasnila je i da dječak nije dodirnuo žice već je neposrednu blizinu te da je dio preko prijelaza gumiran kao i da je dječak je na nogama imao tenisice s gumenim đonom. "Čim sam saznala, odmah sam otišla u Klaićevu bolnicu u Zagreb. Sin je kontaktibilan i prema prvim nalazima nema težih ozljeda. Samo da tako i ostane", rekla je majka. 

VEZANI ČLANCI:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije