Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donacija

Djeca iz Kraljevice dobila opremu koju su silno željela

donacija
Anton Ficko/VLM
16.02.2011.
u 19:54

Od sada djeca imaju na raspolaganju akustički taktilni zid koji spada u opremu za multisenzornu stimulaciju, te dva dizala za siguran prijenos djece iz kreveta u kolica i obrnuto.

KRALJEVICA - Županijska smo ustanova koja ima sreću da je često odredište donacija. Za 70.800 kuna, koliko je prikupljeno na donatorskom balu Zajednice društava Crvenog križa Primorsko-goranske županije, i uz pomoć pokrovitelja, Primorsko-goranske županije i Hrvatskog Crvenog križa, došli smo do potrebne opreme koju smo silno željeli, rekla je na današnjoj svečanosti primopredaje donacije Ankica Šajbić, ravnateljica Centra za rehabilitaciju djece s oštećenjima u razvoju Fortica u Kraljevici.

Centar skrbi o 50 djece koja su stalno u Fortici i još 25 koja se u nju dovoze svaki dan osim vikendom. Od sada ona imaju na raspolaganju akustički taktilni zid koji spada u opremu za multisenzornu stimulaciju te dva dizala za siguran prijenos djece iz kreveta u kolica i obrnuto. Usto su s pet klimatizacijskih uređaja opremljeni kabineti u kojima se odvijaju rehabilitacijski programi s korisnicima. Djeca su svih starosnih skupina do navršene 21 godine, a o njima skrbi 34 djelatnika na 1800 četvornih metara prostora nekadašnje vile Nirvana uza samo more u Kraljevici.

Uz A. Šajbić primopredaji donacije nazočili su i izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Nenad Javornik, dožupanica Primorsko-goranske županije Nada Turina Đurić, predsjednica i ravnatelj Zajednice društava Crvenog križa PGŽ Iva Josipović i Darko Varljen, predsjednica Upravnog vijeća Fortice Vesna Đujić te predsjednik Gradskog vijeća Kraljevice Alen Vidović.

Ključne riječi

Komentara 1

HR
hrabrica
08:33 17.02.2011.

Bas mi je drago, nadam se da nije zadnja donacija koju su primili :)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije