Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši čelnik, a sad počasni predsjednik HSP-a u Šibeniku

Đapić: Obračun s korupcijom liči na Rat klonova, tko će biti Darth Vader?

anto đapić
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
11.02.2010.
u 12:56

Haespeovac je prozivao HDZ i SDP za "pijacu" oko ustavnih promjena, neprihvatljivo mu je da zločine Udbe procesuira Njemačka, a ne Hrvatska, upozorio je da će Haag od Hrvatske tražiti i topove nakon topničkih dnevnika te je pohitao u Osijek jer mu je poplavio stan.

ŠIBENIK - Kako ta borba protiv korupcije protiče, to sve više poprima drukčije obrise od onih koji se realno očekuju. Imate deklarativni stav da se ide u obračun s tim velikim zlom u Hrvatskoj, a za sve nas koji smo gledali Ratove zvijezda to sve više liči na Rat klonova. Bit će najzanimljivije na kraju te tetralogije vidjeti tko će biti Darth Vader, kad padnu sve maske, kad se otkrije što se događalo proteklih šest, sedam godina u hrvatskom gospodarstvu i politici i u toj koruptivnoj mreži, hobotnici - kazao je Anto Đapić u Šibeniku nakon sastanka sa stranačkim kolegama, predstavivši se kao počasni predsjednik HSP-a.

Đapić je zaključio da se u Hrvatskoj iza tih afera "zapravo događa dimna zavjesa iza koje se krije niz iznimno važnih i strateških promjena u hrvatskom društvu". Među njima su najave ustavnih promjena koje, po njemu, idu u krivom pravcu, jer je posrijedi "pijaca između HDZ-a i SDP-a".

- Promjene idu u pravcu da se smanji snaga referenduma o integraciji Hrvatske. Danas je to dobro postavljeno jer se inzistira da 50 posto upisanih birača plus jedan birač moraju glasovati na referendumu za priključenje Hrvatske bilo kojoj asocijaciji. Nažalost, HDZ i SDP imaju visok stupanj suglasnosti da je potrebna samo većina birača izašlih na referendum - poručio je Anto Đapić.

Osvrnuo se i na neke druge događaje, primjerice uhićenje Vinka Sindičića, ustvrdivši kako je sramotno da zločine negdašnje Udbe procesuira Njemačka, a ne Hrvatska. Neprihvatljivo mu je i dvostruko pravo glasovanja nacionalnih manjina, čime su s osam zastupnika u Hrvatskom saboru u mogućnosti kreirati parlamentarnu većinu.

- Ono što se sad događa s pristupnim pregovorima čini mi se kao klečanje pred EU pa me ne bi čudilo da nakon topničkih dnevnika Haag traži da se nabave i topovi - ustvrdio je A. Đapić, dodavši kako mora hitno u Osijek jer mu je poplavio stan.

Ključne riječi

Komentara 25

MU
Mućanin
18:22 11.02.2010.

RE: gala! Nisi u pravu, jer niti jedna stranka koja je zagovarala ulazak u EU, nije rekla, da samo puzeći na koljenima moramo i možemo ući u EU. Stoga, i te kako je važno održavanje referenduma o ulazku u EU, kao ocjenu razine zadovoljstva građana s rezultatom pregovora o ulasku u EU!!!

TC
tigar-cro
13:38 11.02.2010.

Et....javio se ....\"\"posteni i cestiti\"\".....Djaponja....hahahaha E, moj, urednice VL.....doista si siromasan s kvalitetnim i korisnim tekstovima!!! \"\"Zivjelo ...\"\"zutilo!!\"\"

HS
H.S.S.-Seljacka Buna
14:00 11.02.2010.

Djapicu a gdje su drugi dane prigovaraju o korupciji referendumu i o Sindicu ???! Daje po meni nebi bilo civilne vlade 20 godina dok se stvari ne smiriju jer je bolje da vladaju i vodiju Hrvatsku oni koji suje iu oni koji suje i uspostavili a ne oni koji suje preuzeli koji su cekali da ponovno zive na teretu Hrvatske kao i prije za vrijeme Jugoslavije. Dokle cemo birati Korumpirane i zasto ?????!.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije