Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi slučaj

Divjak očekuje da kod razotkrivanja lažnih diploma ustanove rade svoj posao

Divjak
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
18.04.2019.
u 11:19

Ja radim svoj posao kao ministrica, očekujem da oni rade svoj posao. Niti DORH, MUP, pravosuđe rade posao u obrazovanju, niti ja mogu raditi njihov posao, ali očekujem da se radi sve kako treba, rekla je ministrica.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u četvrtak novinarima, vezano uz novi slučaj otkrivanja lažnih diploma, kako očekuje od svih ustanova da rade svoj posao jer im je zajednička zadaća vratiti povjerenje, ne samo u sustav odgoja i obrazovanja, nego i u ostale institucije.

Ja radim svoj posao kao ministrica, očekujem da oni rade svoj posao. Niti DORH, MUP, pravosuđe rade posao u obrazovanju, niti ja mogu raditi njihov posao, ali očekujem da se radi sve kako treba, rekla je ministrica nakon što je otkriven još jedan slučaj učitelja s lažnom diplomom, a mediji objavili da za krivotvorene diplome nema sudskih kazni, dok krivotvoriteljima ostaju plaće i radni staž.

Divjak
1/6

Ministrica je u oči sjednice Vlade podsjetila kako su svim školama rekli da provjere sve diplome koje nisu dosad provjerene i obavezno u svoje procedure prilikom zapošljavanja ugrade provjeru diploma.

U tri mjeseca, po pisanju medija, u školama širom Hrvatske otkriveno je 11 zaposlenih učitelja i nastavnika s lažnim diplomama, što je posljedica sustavne provjere koju je okružnicom zatražila Divjak nakon što je u njezinu ministarstvu otkriven prvi slučaj djelatnice s lažnom diplomom.

Sada je prvi put u javnost izašlo ime i prezime učitelja koji je u u Bjelovaru s lažnom diplomom latinskog jezika i povijesti 17 godina radio u dvije srednje škole.

Ministrica je rekla da je podatke, koliko je razumjela, objavio jedan lokalni dnevnik, na što ona ne može utjecati i da nisu izašli iz ministarstva.

Komentara 3

DU
Deleted user
11:43 18.04.2019.

Ministrica cijelo vrijeme zagovara provjeru diploma visoke i više stručne spreme a najviše su na meti prisvjeta.Bilo bi dobro da se provjere diplome u državnoj upravi odnosno u svim državnim resorima.Problematično je što se ne provjeravaju diplome srednjih škola i majstorskih ispita tu bi se tek vidjelo pravo stanje školovanja u 24 sata na učilištima BiH.

RP
rpzagreb
18:33 18.04.2019.

Floskula neka institucije rade svoj posao je postala potpuno besmiselna i samo pokazuje da nitko ne želi za ništa odgovarati.

AL
AlBundy72
21:14 18.04.2019.

Dno dna ,cim nekog nadu odma ga lincuju svi mediji ,ne vaze nikakva pravila privatnosti , stavi se slika i svi podatci a neki kriminalac prode samo sa inicijalima ..bas smo divlji zapad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije