Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krivotvorenje

Otkrivena još jedna lažna diploma, 17 godina muškarac je predavao u školi

učionica
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ilustracija
17.04.2019.
u 15:38

Iz Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru potvrdili su primitak kaznene prijave iz Medicinske škole

Novi slučaj lažne diplome otkriven je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Muškarac je dugi niz godina bio zaposlen u čak dvije bjelovarske škole, Ekonomskoj i birotehničkoj školi te Medicinskoj školi. U Medicinskoj školi otkrili su da ima krivotvorenu diplomu i uručili su mu otkaz.

"U ponedjeljak smo održali sjednicu Školskog odbora, na kojoj je odlučeno da se profesoru koji je zaposlen u našoj školi uruči izvanredni otkaz radi posjedovanja krivotvorene diplome. Otkaz će mu biti uručen osobno ili poštom", rekla je u telefonskom razgovoru za bjelovar.live Biljana Balenović, ravnateljica Medicinske škole u Bjelovaru.

Vojislav Kranželić, ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole, potvrdio je kako su članovi Školskog odbora na sjednici koja je u toj školi također održana jučer, odlučili da se zaposleniku s lažom diplomom uruči izvanredni otkaz.

Muškarac je posjedovao lažnu diplomu s jednog fakulteta u Austriji. Punih 17 godina predavao je latinski jezik i povijest u Medicinskoj školi. Ravnateljica škole kazala je da nikada i ničim nije odavao da ne zna što radi.

Iz Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru potvrdili su primitak kaznene prijave iz Medicinske škole. U Ministarstvu obrazovanja kažu kako je u tijeku provjera informacija s nadležnim institucijama te da će izaći u javnost kad dobiju sve podatke.

 

Video: Tko je bio knez iz Bojne?

Komentara 11

Avatar Robinzon
Robinzon
16:33 17.04.2019.

Treba takve lažnjake na čiji rad nije bilo prigovora, jednostavno legalizirati kao nelegalno izgrađene objekte ili svim ravnateljima uručiti otkaz zbog nerada.

Avatar Dumen
Dumen
18:21 17.04.2019.

Više vrijedi neka lažna nego mnoge prave izdane u bosni

Avatar Keep_calm
Keep_calm
16:17 17.04.2019.

Pa provjerite SVE diplome u državnoj službi. Kakva je to racija po školama? Da zavirite malo u županijske i gradske uprave? Na mirovinsko i socijalno? U ovo more agencija koje su razne vlade pootvarale?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije