Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog sumnje u krivotvorenje dokumentacije o stanju zaliha u silosima Đakovštine

Direktoru i članu uprave Đakovštine određen dvodnevni pritvor

djakovstina
Davor Javorović/Pixsell
05.02.2010.
u 12:27

Čelnici posrnule Đakovštine ispitani su sinoć, dali su opširan iskaz, a kako neslužbeno doznajemo, nisu priznali krivnju. Matića i Gašpara tereti se za zloupotrebu položaja i ovlasti.

Direktoru tvrtke Đakovština d. d. u stečaju Miji Matiću i članu uprave Pašku Gašparu određeno je 48-satno zadržavanje u osječkom zatvoru koje istječe u subotu u 17.50 sati.

>>Žito nestalo iz Đakovštine pronađeno u Splitu?

- Očekujemo da će u tom roku Državno odvjetništvo dostaviti istražni zahtjev i prijedlog za pritvor - kazao je Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskoga suda u Osijeku. Kada se otvori istraga, objašnjava Rožac, tražit će se i smjer u kojem je nestalo žito.

Čelnici posrnule Đakovštine ispitani su sinoć, dali su opširan iskaz, a kako neslužbeno doznajemo, nisu priznali krivnju.

Matića i Gašpara tereti se za zloupotrebu položaja i ovlasti, odnosno da su žito koje pripada kooperantima Ravnateljstvu za robne zalihe, ukupne vrijednosti oko 22 milijuna kuna, potrošili za poslovanje tvrtke. Matića se tereti i da je za poslovanje potrošio 5,8 milijuna kuna, realiziranih u Stanici za tehnički pregled motornih vozila u sklopu Đakovštine, iako taj novac pripada Županijskoj upravi za ceste i Fondu za zaštitu okoliša.

Matić i Gašpar zajedno s još pet osoba, četvero zaposlenika Đakovštine te inspektoricom Ministarstva gospodarstva, kazneno su prijavljeni za krivotvorenje dokumentacije o stanju zaliha u silosima.

Komentara 7

AK
akil
18:31 05.02.2010.

Mislim da su gospoda stigli da cilj.Toliko pronevjeriti i još ih pojedinci brane?Lopove netreba štedjeti jer mnogima ovisi život o njihovoj prljavoj raboti!

OB
-obrisani-
12:46 05.02.2010.

Hrvatska na čelu sa predsjednikom Josipovićem, premijerkom Kosor te poštenim domoljubima Čačićem, Bebićem i Sanaderom mora svima u svijetu objasniti, da neče dati ni mm mora i da se oko graničnih pitanja ide izključivo i 100% samo na Haaški sud. Hrvatska mora sve u svijetu uvijeriti i ubediti da je poštena makar je ostala bez novca, žita i proizvodnje i da na SP 2010 u Južnoj Africi neče dati nijednog gola, napraviti nijedan prekršaj i offside..Hrvatska mora hitno zatražiti da na World Cupu u nogometu sude izključivo Haaški suci a delegati moraju biti nevini vitezovi. U tim domoljubno hendikepiranim težnjama HR če kao i dosada podržavati Angela Merkel, Hannes Swoboda, Šri Lanka, Bangladeš, Kongo i Sierra Leone. Hrvatska mora zajedno sa SAD težiti odlasku i stvaranje hrvatske kolonije na Marsu, a Marko Perković Thomson mora pobijediti na Evroviziji sa nacionalnim hitom \"Arbitraža je fasada, a More je kopno...

RO
ropa
15:57 05.02.2010.

svako se bori na svoj način - http://www.youtube.com/watch?v=Zxp7rtp_nKc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije