Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija

Direktori postavljali tlakavce, vozili tačke, farbali voćke

holcim (1)
presnimila Lj. Risek
08.06.2012.
u 12:16

Pedesetak radnika zaposlenih u Holcimovu kamenolomu u Očuri dobilo je nekoliko posto veće plaće, u skladu s rastom troškova inflacije

Unatoč tomu što u međunarodnoj kompaniji Holcim (koja u 70 zemalja zapošljava 90.000 radnika) rade menadžerske poslove i rukovode tisućama zaposlenih, 80 direktora i članova uprava Holcima iz deset europskih zemalja u Lepoglavi pokazalo je da im fizički poslovi nisu nimalo strani. Dok se dvadesetak njih prihvatilo postavljanja i brušenja rubnjaka i tlakavaca u krugu mjesne Osnovne škole Ante Starčevića, četrdesetak ih je krenulo u školski voćnjak. Tamo su debla svih 500 voćkica „ofarbali“ gašenim vapnom i tako ih zaštitili od štetnika. Potom su sa svih stabalaca odstranili i sitne, zakržljale plodove. Za to vrijeme njihovi su kolege u tačkama razvozili šljunak i uređivali staze u gradskom parku.

– U Lepoglavi, u kojoj posluje naš kamenolom Mineralni agregati u Očuri, okupili su se čelnici uprava iz istočne i jugoistočne Europe u povodu obilježavanja 100. obljetnice Holcima. Osim klasičnog poslovnog susreta, na kojima definiramo strategiju i ciljeve razvoja, običaj je da jednom godišnje, uvijek u drugoj zemlji, svi zaposleni volontiraju, pa je i ovo rezultat poštivanja takve tradicije – kazao nam je direktor Holcima Hrvatske Mario Grassl. Dodao je da je Holcim jedina tvrtka u građevinskom sektoru koja je nedavno svojim radnicima u Očuri povećala plaće za nekoliko posto, u skladu s rastom inflacije.

– Jako smo zadovoljni suradnjom s upravom kamenoloma u Očuri. Najvažnije je što vodi veliku brigu o sanaciji eksploatacijskih polja. I to ne čini ad hoc, već u suradnji sa Šumarskim institutom. Polje koje je prije pet godina sanirao s tisuću sadnica crnoga bora vrlo lijepo napreduje i počinje se prirodno revitalizirati. Kamenolom nam često daruje građevinski materijal, a kad su nedavno trebali nekoliko radnika preseliti u pogon u Koromačnu, pravodobno su o tome izvijestili gradsku upravu, da ne pomislimo da je riječ o otkazima – kazao je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić. Nakon posla, gosti su se s domaćinima nastavili družiti u okolici škole, gdje su im učenici i lokalne udruge pokazali svoje umijeće, stvaralaštvo i običaje.     

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije