Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podnesena kaznena prijava

Direktor oštetio državu za 1,6 milijun kuna PDV-a

Ilustracija
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
16.09.2020.
u 15:03

U više je navrata s računa trgovačkog društva podigao ukupno 2.555.700 kuna, a nakon što su mu računi plaćeni, nije uplatio porez

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Sisku, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim državljaninom Republike Srbije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, Utaja poreza ili carine i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 37-godišnjak kao direktor trgovačkog društva sa sjedištem u Popovači, u vremenskom razdoblju od početka kolovoza 2017. do kraja rujna 2018. godine, sa ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, u više navrata s računa trgovačkog društva podigao ukupno 2.555.700 kuna, čiju potrošnju nije opravdao, niti je vodio propisanu poslovnu dokumentaciju. 

Nakon što su mu računi plaćeni, Ministarstvu Financija nije uplatio porez na dodanu vrijednost u iznosu oko 1.676.400 kuna, oštetivši na taj način državni proračun Republike Hrvatske. Zbog navedenih kaznenih djela Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, podnesena je kaznena prijava.

Komentara 2

Avatar southman
southman
16:03 16.09.2020.

Pa što ne pobježe u BiH ??

DU
Deleted user
15:38 16.09.2020.

A kako drukčije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije