Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Širi se bunt

Dio Vijeća Muzičke protiv doktorata Bandiću

Milan Bandić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
22.03.2019.
u 21:08

I Fakultet političkih znanosti sazvao je izvanrednu sjednicu svog Vijeća u četvrtak 28. ožujka radi formiranja stava FPZG-a o inicijativi za dodjelu počasnog doktorata, a isto traži i četvrtina članova Vijeća Muzičke akademije, što je posebno zanimljivo jer je upravo dekan Muzičke akademije predložio gradonačelnika Milana Bandića za počasni doktorat Sveučilišta

Nakon Filozofskog fakulteta i Fakultetsko vijeće Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu usprotivilo se prijedlogu dodjele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Vijeće PMF-a drži da bi dodjela te titule Bandiću dovela u pitanje dignitet znanstveno-nastavnog rada, vjerodostojnost akademskih titula i povjerenje studenata na PMF-u te time naštetila ugledu Sveučilišta. Kao i Vijeće Filozofskog, i Vijeće PMF-a pozvalo je vijeća ostalih sastavnica Sveučilišta da i ona učine isto, a isti takav poziv sva će fakultetska vijeća te Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu dobiti i od organizatora prosvjeda protiv dodjele počasnog doktorata Bandiću “Stop nasilju nad sveučilištem” koji se treba održati u utorak.

I Fakultet političkih znanosti sazvao je izvanrednu sjednicu svog Vijeća u četvrtak 28. ožujka radi formiranja stava FPZG-a o inicijativi za dodjelu počasnog doktorata, a isto traži i četvrtina članova Vijeća Muzičke akademije, što je posebno zanimljivo jer je upravo dekan Muzičke akademije predložio gradonačelnika Milana Bandića za počasni doktorat Sveučilišta, i to navodno bez prethodne rasprave o tome na sastanku Vijeća Akademije. Naime, kako doznajemo, na Muzičkoj akademiji oko 14 članova Vijeća Akademije protivi se inicijativi dekana o dodjeli počasnog doktorata Bandiću među kojima je i pet ili šest studenata, članova Vijeća.

VIDEO Bandić na bageru započeo radove na gradnji sljemenske žičare:

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
21:24 22.03.2019.

Radi takovih panjeva pravi diplomirani i sa zarađenim titulama doktora u Hrvatskoj , ribaju podove po zapadu.

OK
okvals54
06:36 23.03.2019.

Crvena bagra se buni.Uzlud vam dreka crveni sljamu.

JM
jm98
22:33 22.03.2019.

Netko reče-para nema,brodova nema,a država mora platiti Jamstvo-slučaj Uljanik .Može li netko Uljanikovog Rossandu predložiti neka bude počasni doktor nekog sveučilišta. Do Bandića se izredalo dosta gradonačelnika samo je akademija ostajala na istom mjestu.Ono što je Bandić napravio malo bi se njih okuražilo napraviti.Kad se Glazbena akademija otvarala onda su ga progonili upravo ovakvi koji su sada protiv ovog doktorata. ULJANIK I GLAZBENA AKADEMIJA SU HRVATSKA SVAKODNEVNICA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije