Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvojica poginula, dvojica u bolnici

Detalji tragedije u Zadru. Policijski izvor: Nije bilo utrke automobila

Zadar: Automobilom sletjeli u more, poginula dvojica mladića
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/9
05.05.2020.
u 09:24

​Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su obavili očevid kojim je rukovodio županijski državni odvjetnik te policijski službenici ronioci koji su iz mora izvukli automobil

Zadar je potresla strašna prometna nesreća koja se dogodila sinoć poslije 23 sata. Četvorica mladića automobilom su sletjela u more, dvojica su poginula, a dvojica prevezena u bolnicu. 

– Sinoć oko 23.15 u Zadru na Liburnskoj obali došlo je do prometne nesreće kada je 20-godišnji vozač upravljao vozilom marke Audi zadarskih registarskih oznaka te dolaskom u blizinu ribarnice, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju na kolniku uslijed čega je došlo do zanošenja i rotacije automobila koji je udario u rubnjak te se odbio i prednjim dijelom automobila udario u rasvjetni stup. Nakon toga vozilo je nastavilo nekontroliranu vožnju i prednjim dijelom automobila udarilo u metalni vez te metalnu zaštitu obale i sletjelo u more na dubinu od 8 metara – priopćila je zadarska policija.

Video: Strašna nesreća u Zadru: U more sletio automobil, poginula dva mladića

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su obavili očevid kojim je rukovodio županijski državni odvjetnik te policijski službenici ronioci koji su iz mora izvukli automobil. Od 23.30 do 2.35 sati Liburnska obala bila je zatvorena za sav promet.

Video: Očevidac prometne nesreće

– ​Prilikom prometne nesreće u vozilu su se nalazile četiri muške osobe, dvije osobe u dobi od 20 i 17 godina smrtno su stradale, dok su 22-godišnjak i 17-godišnjak kolima hitne pomoći prevezeni u Opću bolnicu Zadar – istaknula je Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije.

Nije bilo utrke

Iz zadarske policije potvrdili su nam kako su uoči stradavanja vidjeli Audi A6 zadarskih registarskih oznaka te da nije bilo nijednog drugog auta u blizini pa su opovrgnuli mogućnost da je do stradavanja došlo uslijed utrkivanja automobila.

"Naši djelatnici nalazili su se u neposrednoj blizini, u patroli, i vidjeli su taj auto te možemo reći da nije bilo utrke automobila. Još uvijek ne znamo sve okolnosti. Također želim vam reći da je tu bila i patrola specijalne policije, da je odmah reagirala i da je naš policijski ronilac skočio u more i izvadio tijela stradalih. Nažalost, dvojici nije bilo pomoći, a jedan je reanimiran i nalazi se u teškom stanju", rekao nam je izvor iz policije.

Lakše ozlijeđeni mladić pušten na kućnu njegu

"Oko 23, 15 u Zadru dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo jedno osobno vozilo koje je sletjelo u more. U vozilu su se nalazile četiri muške mlađe osobe. Prilikom slijetanja dvije mlađe muške osobe, 2000. i 2003. godište smrtno su stradale, dok je jedna muška osoba 2003. godište zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život. Liječnička pomoć pružena je u OB Zadar gdje je zadržana na odjelu intenzivnog liječenja. Četvrta osoba, 1998. godište zadobila je lake tjelesne ozljede. Liječnička pomoć joj je pružena u OB Zadar odakle je otpuštena na kućnu njegu. S očevidom je rukovodio županijski državni odvjetnik, a sudjelovali su postaja prometne policije, ronioci kao i vatrogasci prilikom vađenja osoba i vozila iz mora. Izvidi su u tijeku", kazali su iz policije.

Vozač Audija imao je urednu vozačku dozvolu, a automobil koji je mladić vozio zabilježen je samo u sudjelovanju u jednoj prometnoj nesreći s drugim vozilom, rekli su iz zadarske policije. Potvrdili su da se nije radilo o utrci automobila.

 

Ključne riječi

Komentara 2

DA
darko246
10:04 05.05.2020.

Tako je! A gdje je policija?? Na Zagrebačkoj i Ljubljanskoj aveniji u Zagrebu su svake nedjelje popodne utrke motorista. Čeka se da netko ni kriv ni dužan strada??

SN
snovakor
09:23 05.05.2020.

Što reći ? Mladi danas imaju u rukama vozila kojima nisu ni dorasli a još manje imaju u glavi ... dobro da nisu "pokupili" još ostale sudionike u prometu - dobro da je to bilo usred noći....i nama u Ilici svake većeri i noći ovih dana šoferi jure kao da vozi Monte Carlo u Zagrebu....a policije nigdje ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije