Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
troje je ozlijeđeno

Detalji strave na Krku, dvoje ljudi poginulo: Prizor je bio stravičan. Rezali smo lim kako bi došli do ozlijeđenih

Nesreća na Krku
24 sata
22.11.2020.
u 15:14

Ozlijeđenim osobama je pružena medicinska pomoć u KBC Rijeka gdje su im dijagnosticirane teške ozljede

Policija je izvijestila o detaljima teške prometne nesreće koja se dogodila u subotu oko 23 sata na cesti između Krka i Malinske a u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

Prema sadašnjim saznanjima, sumnja se da je do nesreće došlo kada je vozač osobnog vozila marke Fiat ,riječkih registracijskih oznaka, krećući se u smjeru grada Krka prešao na lijevi kolnički trak namijenjenom prometu vozila iz suprotnog smjera i izravno se sudario s osobnim vozilom marke Volkswagen, isto riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 22-godišnji hrvatski državljanin krećući iz smjera Krka prema Malinskoj.
 
"Uslijed sudara došlo je do zapaljenja vozila Fiat i u njemu su smrtno stradale dvije osobe, a jedan putnik je ozlijeđen, dok su u Volkswagenu dvije osobe ozlijeđene. Tijela stradalih osoba su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci radi provedbe obdukcije i utvrđivanja identiteta osoba. Ozlijeđenim osobama je pružena medicinska pomoć u KBC Rijeka gdje su im dijagnosticirane teške ozljede", priopćila je policija.
 
Tijekom očevida, kojim je rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetnika, od 23.10 do 4 sata promet je na tom dijelu dionice bio obustavljen za sva vozila i preusmjeren na zaobilazne pravce. Kriminalističko istraživanje se nastavlja kako bi se utvrdile sve okolnosti ove teške nesreće.

Zapovjednik JVP Krk, Dinko Petrov, kazao je da u dugogodišnjoj karijeri nije naišao na tako težak prizor. 

- Dobili smo dojavu u 23 sata i već smo za 4 minute bili na mjestu događaja. Dojava je glasila da se dogodila prometna nesreća, da je jedno vozilo u plamenu te da u njemu gore ljudi. Odmah je prva ekipa krenula na mjesto nesreće sa tri vatrogasca i dva vatrogasna vozila (naravno i zapovjedno). Čim smo ugledali stravičan prizor gorućeg vozila, dok je u suprotnom vozilu jedna muška osoba zapomagala, tražili smo da nam stigne pojačanje - kazao je za 24sata zapovjednik JVP Krk, Dinko Petrov.

- Tako da su stigla još dva vatrogasca s jednim vozilom. Istovremeno su radili. Gasili smo požar na vozilu i pristupili spašavanju prikliještene osobe koja je zapomagala. Rezali smo lim kako bi došli do unesrećenog. Prizor je bio šokantan za nas vatrogasce te ovim putem izražavamo duboku sućut obiteljima preminulih. Vozilo u plamenu ugasili smo doslovce za 4 minute, no na žalost, dvjema osoba koje su bile u gorućem vozilu nije bilo spasa. Osim toga, dvije ozlijeđene osobe, kada smo došli na mjesto nesreće, bile su izvan vozila i čekale pomoć. Tako da je hitna pomoć iz Krka u riječku bolnicu odvezla tri ozlijeđene osobe. Bila je to duga noć za sve nas, te smo se u vatrogasnu postaju vratili tek oko 4 sata ujutro, nakon što je vještak obavio svoj dio posla - dodao je Petrov.

Ključne riječi

Komentara 2

IJ
istina_jako_boli
07:31 23.11.2020.

Boze, pa kojom brzinom je taj jurio?

DU
Deleted user
18:04 22.11.2020.

Što god da se kaže nema smisla!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije