Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija na a1

Novi detalji nesreće: Na preminulog muškarca naletjela oba vozila, šleper se nepropisno kretao

Foto: Marin Tironi/Pixsell
1/8
22.11.2020.
u 11:35

Po otpuštanju 54-godišnjeg vozača iz bolnice nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće

Policijska uprava zagrebačka objavila je danas detalje tragične prometne nesreće na autocesti A1 u kojoj je jučer, oko 7.20, došlo do sudara u kojem su poginule četiri osobe, a petero ih je ozlijeđeno. 

"54-godišnjak upravljao je teretnim vozilom marke Mercedes čakovečkih registarskih oznaka, a koje je vuklo priključno vozilo također čakovečkih registarskih oznaka, a kretao se sjevernim kolnikom autoceste A1, dionice prometni čvor Zdenčina –Jastrebarsko u smjeru jugozapada. Dolaskom do 19 km nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već se nepropisno kretao većim dijelom prometne trake za zaustavljanje vozila u nuždi. Tom prilikom je prednjim desnim dijelom teretnog vozila naletio na stražnji lijevi dio osobnog vozila (kombi) kutinskih registarskih oznaka, a koje je bilo zaustavljeno, zbog kvara s uključena sva četiri pokazivača smjera, uz sjeverni rub kolnika nalazeći se većim dijelom desne strane vozila na mekom terenu sa sjeverne strane kolnika, a manjim dijelom lijeve strane vozila u prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi", opisala je policija. 

Dodaju kako je uslijed naleta osobno vozilo odbačeno prema naprijed te je naletjelo na 51-godišnjaka. Nakon toga došlo je do prevrtanja vozila, a teretno je vozilo s priključnim vozilom sletjelo s kolnika, prevrnulo se i bočnom stranom naletjelo na istog 51-godišnjaka.

1/7

U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao 51-godišnjak te dvije putnice starosti 50 i 31 godinu te 69-godišnjak koji su se nalazili u osobnom vozilu. Teško je ozlijeđen 64-godišnji putnik kojemu je liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb. Lakše je ozlijeđen 54-godišnji vozač teretnog vozila i 29-godišnji putnik iz osobnog vozila, a liječnička pomoć pružena im je u KBC Sestre milosrdnice. Lakše je ozlijeđeno još dvoje putnika (26, 29) iz osobnog vozila, a liječnička pomoć pružena im je u KB Sveti Duh.

Promet je na sjevernom kolniku autoceste A1, dionica prometni čvor Zdenčina - Jastrebarsko, bio obustavljen od 8 do 13.50 sati

"Po otpuštanju 54-godišnjeg vozača iz bolnice nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće", ustvrdila je policija. 

Komentara 8

BR
Bravo
15:46 22.11.2020.

Ovdje sigurno nije kumovala brzina jer se šleper tegli 90km/h po cesti. Iz kabine kamiona vidi vozilo na sva četri u zaustabnom traku na kilometar. Dokaz da je u prometu i nemoguće, moguće. Sućut obiteljima poginulih i žalim sve kojima će ova tragedija promijeniti život.

SA
sanikol
20:28 22.11.2020.

Policija i dalje sumnja da je 54 godišnjak sktivio nesreću. Ja ni najmanje u to ne sumnjam. Dapače, siguran sam iako tamo nisam ni bio.

Avatar Krešimir Karamazen
Krešimir Karamazen
12:14 22.11.2020.

Treba poboljšati ovu rečenicu. "Teško je ozlijeđen 64-godišnji putnik kojemu je liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb." Nakon toga uklonite ovaj komentar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije