Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREGOVORI U BRUXELLESU
Povratak na članak

Detalji sastanka Vijeća NATO-a i Rusije: Užarene tonove smirila je Hrvatska, doznajemo kako

Od naših izvora neslužbeno smo doznali da je sastanak NATO saveznika s Rusima u tom trenutku, upravo na temi raspada Jugoslavije, postao i emotivniji, poprimio snažniji ton

Komentari 82

Avatar freen
freen
18:05 12.01.2022.

JUGOSLAVIJA se definitivno raspala zbog srpskog nacionalizma.

VL
GA
galico
18:32 12.01.2022.

Malo su se ruski diplomate pogubili na ovoj temi,no naši su dobro reagirali a posebno je bilo dobro navođenje kako nam je Rusija pomogla u tim danima .Ironija sudbine je da je baš u tom konfliktu zapad plakao nad Jugoslavijom( imate primjer danskog povjesničara koji je nedavno u jutarnjem objasnio zašto je zapad plakao za Jugoslavijom).. NATO je bio potpuno pasivan a SAD je posebno u početnim godinama rata dao Srbima odriješene ruke. Zapad nam je slao razne Carringtone,Owene,Bildtove,Vanceove ,Akashije i jedno zvučno ime a to je Thorvald Stoltenberg..Otac današnjeg šefa NATO koji je od svih izaslanika bio najviše prosrpski orijentiran jer je i bio predsjednik srpsko norveškog društva prijateljstva.. I nemojte mi lupati minuse jer ovo su nesporne činjenice..To je život,primjer ironie sudbine. Srbi su uvijek nekakve koncesije dobivali sa zapada ..Tako su se do sada stvari poklapali

VL
Avatar Čepiga.
Čepiga.
18:09 12.01.2022.

Šta kažu lokalni rusoljupci?

VL
ZA
zagabria111
19:53 12.01.2022.

Za one koji misle da nam Nato nije prijatelj, neka budu sigurni da nam je Rusija još manje prijatelj. To naravno ne vrijedi za Dodikoljupce kojima je Srpska i Putin važnija od Hrvatske, a ima ih i u našoj visokoj politici

VL
Avatar Idler
Idler
18:27 12.01.2022.

Moskva ni blagoslovila vojni puč 91-e, a potom nas je dobrano naoružala...to skrivaju od običnog puka isto kak i vu komšiluku 😊

VL
AL
alzamalo
19:24 12.01.2022.

30g nakon nekom objasnjavati velikosrpsku agresivnost hahaha neprocjenjivo

VL
Avatar PatriaCro
PatriaCro
19:19 12.01.2022.

Bravo. Trebalo je Rusiju podsjetiti, dok su svi za stolom, da je Rusija pomagala Hrvatskoj u vrijeme VelikoSrpske agresije na Sloveniju, Hrvatsku, itd.

VL
BI
BitchBozji
18:28 12.01.2022.

Jugoslavija se raspala u proljeće 71. Samo je netko toj gnjiloj velikospskoj tvorevini to i trebao reći. Pa smo im rekli na raferendumu.

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
18:49 12.01.2022.

Nije vrag da je Nobilo ili tko već spomenuo kako je Rusija prekršila embargo na uvoz oružja kojeg su uvele najjače uzdanice NATO-a, Amerika, Francuska i Brianija uz asistenciju tadašnjeg jugoslavenskog ministra vanjskih poslova Budimira Lončara i naoružala Hrvatsku oružjem kojim je Hrvatska izvela operacije Džep 93,Zima94, Skok 1,Bljesak, Skok2, Ljeto95, Oluja, Maestral i Južni potez. To je inače istina od koje svi zaziru ali ja osim te zgode ne znam niti jednu drugu u kojoj je Rusija pomogla Hrvatskoj, a i to oružje koje su nam prodali nije bilo besplatno pa je to posao a ne pomoć ali su nam i davali uz odgodu plaćanja od pola godine tako da su svakako bili bolji od svih ostalih u to vrijeme. Bila je još ona jedna situacija kad je odmah nakon isteka tromjesečnog moratorija Gorbačov pozvao u Moskvu Tuđmana i Miloševića i kupio nam tu par dana kad smo već bili na koljenima i hvala mu na tome ali Gorbačov to nije napravio kao dužnosnik Rusije nego kao dužnosnik sovjetskog saveza.

VL
MI
Mislav28
19:45 12.01.2022.

Juga se je raspala radi ideje velike srbije, htjeli su veliku srbiju i izazvali rat, rat izgubili i izgubili Kosovo, kao što je Njemačka izazvala ww2 i i poslije izgubila istočne djelove Njemačke koji su sada Poljska, onaj ko izazove rat i izgubi ga uvijek se kazni da bude što manji u teritoriji, ako Srbija opet izazove rat bit će beogradski pašaluk sljedeći put.

VL
DU
Deleted user
19:31 12.01.2022.

Rusi su nam prodali oružje 90tih...al ne bi rekao iz altruizma i simpatije, nego zbog love i raspada SSSR-a. Čak bi rekao da su oružje prodali pojedinci imenom i prezimenom, a ne Rusija kao država. A NATO je 1999 bombardirao federalnu republiku Jugoslaviju sačinjenu od Srbije i Crne Gore, naravno nakon što Srbi nisu htjeli prestati sa nasiljem na Kosovu. Nakon čega se i ta tvorevina raspala. Tvrditi da je NATO kriv za raspad jugoslavije je kao tvrdnja da je intervencija policije kriva za raspad braka u kojem je muž non stop pijan mlatio svoju ženu i djecu...

VL
VA
vapor
21:42 12.01.2022.

Nije vjerojatno da nakon 30 godina netko ne zna što je sve prouzročila velikosrpska agresija, fiks ideja o velikoj Srbiji. Ali Rusi su se toliko razbahatili da provociraju na bilo koji način. Toliko su propatili u drugom svjetskom ratu ali to, nažalost, zaboravljaju.

VL
Avatar Dančo3
Dančo3
19:20 12.01.2022.

Me treba smesti sa uma da su nas upravo Rusi naoružali u domovinskom ratu kako bi riješili teroriste.

VL
NO
nogogaz
20:09 12.01.2022.

Hrvatska i Tudjman su morali vratit naoruzanje, koje nam je za vrijeme domovinskog rata Rusija ( Jelcin) poslala 160 puta transportnim avionima ! NATO nama nije mogao pomoc, jer smo bili pod embargom! A Ovi Ruši izkoristili gužvu....

VL
Avatar Foton
Foton
22:53 12.01.2022.

Tko zna, da se NATO stvarno po poceo mjesati na pocetku rata, mozda bi vec 1991 natjerali JNA u bijeg, nebi bilo Vukovara, Sarajeva, Srebrenice, pa bi Jugoslavija mozda ostala . Ali nisu se mjesali do pred kraj, kad je vec sve bilo gotovo, i Jugoslavija na nasu srecu nestala.

VL
IP
info_punkt
18:21 12.01.2022.

Hahaha, to zvuči ko iz nekog vica. Potukli se slonovi, pa ih razdvaja miš.

VL
Avatar Burgija
Burgija
18:44 12.01.2022.

Situacija i dalje ostaje opasna.

VL
DU
Deleted user
22:23 12.01.2022.

Predstava se zove "Punch and Judy" Dvije ruke istog lutkara, na svaku se stavi rukavica drugacije boje, pa se onda kakti tuku. I jasno, dobro mi je kad ljudi citiraju naslove iz starih novina kao "pravu povijest", za razliku od naslova u danasnjim novinama. A dosta je proci ulicama i poljima, i onda i danas. Drago mi je da i ovaj izvjestaj podrzava znanu istinu da su vojske i paktovi tu samo da bi se pomagalo bakicama prijeci preko ulice, davale cokolade djeci i najlonke djevojkama. Sjeti me na pricu jednog bivseg mornara amerske mornarice o "dobrim starim vremenima" kad mi je osloboditelj rekao "i kad smo bili u bazi na Filipinima, za dvadeset dolara sam imao svu cugu, veceru i zenu".Eto vam filozofija. I jasno, da se vratim na pocetnu temu "sve se to desava slucajno".Inace, ako je netko proslih godina naisao na razne memoare bivsih vojnika i spijuna, mogli biste naci nesto zanimljivo, kad im se omakne nesto sto ne misle da je vise vazno. Tako npr. ispada da su ama bas svi politicari na ama bas svim stranama "od Triglava do Gevgelije" imali svog "handler"/"rukovoditelja". I Njofra i Sloba i Alija, i svi oko i ispod njih. Punch and Judy. Onda i sada.Pa jasno da NATO igra svoje igre, jasno da Rusi igraju svoje. Nemojte samo sada poceti svadu koji nam je gazda bio bolji, ili misliti da nam itko ista radi (ili nas navodi da radimo) za nase dobro. Odrastite djecice. Nema mame, nema tate, samo "striceki" koji guraju ruke gdje im nije mjesto. Otrijeznite se, odrastite, bilo sto.

VL
Avatar superhik74
superhik74
00:16 13.01.2022.

Pravo je svake drzave sto ukljucije i Kubu da bira svoje saveznike i da na svom teritoriju postavi ruske nuklerne rakete na 1 minut od Floride. Zbog cega su ono 1962 ameri bili uzbudjeni vezano uz Kubu ?

VL
DU
Deleted user
20:55 12.01.2022.

Da da, sve da nije tako bilo, dižite ego bolesnim domoljupcima koji onanišu na ovakve tekstove.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.