Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENE DVIJE OSOBE

Detalji akcije vezane uz Josipu Rimac: Sumnja se da je zvala bivšu rektoricu zbog građevinske tvrtke

Zagreb: Nasmijana Josipa Čulina (Rimac) dolazi na Županijski sud
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
06.11.2023.
u 11:55

Sumnja se da se tvrtka Graditelj svratišta javila na natječaj za izvođenje radova na zgradi Sveučilišta u Zadru. S dokumentacijom su trebali dostaviti i garanciju od 1.5 milijuna kuna

Dvije osobe uhićene su u novoj akciji USKOK-a i PNUSKOK-a zbog sumnje da su počinile koruptivna kaznena djela, a neslužbeno doznajemo kako je sve povezano uz Josipu Čulinu ex. Rimac. Prema neslužbenim informacijama, akcija je usmjerena prema bivšoj rektorici Sveučilišta u Zadru Dijani Vican te građevinskoj tvrtki Graditelj svratišta iz Zagreba, odnosno direktoru Anti Stanišiću.

Sumnja se da se tvrtka Graditelj svratišta javila na natječaj za izvođenje radova na zgradi Sveučilišta u Zadru. S dokumentacijom su trebali dostaviti i garanciju od 1.5 milijuna kuna, no nisu imali sve što su trebali imati u dokumentima pa je počela naplata garancije. Ante Stanišić tada je odlučio odustati od posla, a sumnja se da je Dijana Vican tražila da se garancija povuče te tih 1.5 milijuna kuna vrati Stanišiću.

Josipa Rimac sumnjiči se za trgovanje utjecajem i primanje mita jer je u Stanišićevo ime, kako se sumnja, zvala Dijanu Vican da mu vrati garanciju. U zamjenu za to on je njoj trebao, kako se neslužbeno čuje, oprostiti režije i nabaviti tendu za stan u kojem živjela. Radi se o stanu u kojem je živjela dok je bila državna tajnica, a Ministarstvo uprave plaćalo je najam Stanišićevoj tvrtki.

VIDEO Nova akcija USKOK-a i PNUSKOK-a: U tijeku su uhićenja u Zagrebu i Zadru

USKOK je jutros, podsjetimo, izvijestio kako su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji. Istaknuo je kako će odluka o daljnjem postupanju biti donesena nakon ispitivanja osumnjičenika.

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje provode se na području Zadra i Zagreba u odnosu dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", izvijestio je USKOK. 

GALERIJA Nasmijana Josipa Čulina (Rimac) dolazi na Županijski sud

Zagreb: Nasmijana Josipa Čulina (Rimac) dolazi na Županijski sud
1/7

Komentara 9

MA
Maksimiliano
12:06 06.11.2023.

ako te plenković brani vjerojatno si kriminalac ako plenković priča protiv tebe vjerovatno si normalan ...

NE
Neretva93
12:05 06.11.2023.

E neću vam dati to zadovoljstvo da mi obrišete komentar.

NA
not_a_robot
13:01 06.11.2023.

Pokazala je srednji prst cijeloj Hrvatskoj i uživa na slobodi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije