Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Daruvar

Deset dana brojnih poslastica za ljubitelje svemira i zvijezda

Foto: Michael Palijan
1/2
21.03.2014.
u 12:40

O brojnim temama tijekom deset dana govorit će domaći znanstvenici poput Vladimira Paara, Ante Radonića, Korada Korlevića i drugih

Daruvarsko Astronomsko društvo Kumova slama od sutra je po peti puta domaćin jedinstvene manifestacije u Hrvatskoj „10 dana astronomije“. Tako će Daruvar od sutra, kada je svečano otvaranje manifestacije u 18 sati u Hrvatskom domu, biti meka za sve koji obožavaju astronomiju, nebo, zvijezde, ali brojne teme o kojima će tijekom deset dana manifestacije govoriti brojni domaći znanstvenici poput Vladimira Paara, Ante Radonića, Korada Korlevića i drugih.

Tako će imati prilike slušati o svemirskom zračenju visokih energija, znanstvenoj fantastici, razvoju zvijezda, tamnoj strani svemira, teoriji velikoga praska i drugim temama.

U nedjelju će na Trgu kralja Tomislava posjetitelji postavljenim teleskopima moći promatrati sunce. Među novinama je i izložba astro-opreme nazvana Astor EXPO.-Naime, zamislili smo to kao prodajno-zamjensku izložbu.

Naime, astronomi se redovito opskrbljuju novom opremom za razgledavanja neba, pa će to biti prilika da staru prodaju ili zamijene za kakvu drugu-pojasnio je Antun Boroš, tajnik Kumove slame, koji kaže da za otvorenje ljubiteljima astronomije pripremaju i iznenađenje. Iako je prijetilo da se zbog financija manifestacija ne održi u posljednji je tren uskočila Bjelovarsko-bilogorska županija.

>> Je li otkrivena dosad najstarija skupina galaksija poznata čovjeku?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije