Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD IZRAELA

Deseci mrtvih i ozlijeđenih u Gazi dok su u redu čekali hranu: 'Ovo je ratni zločin'

Gaza residents face crisis levels of hunger and soaring malnutrition
ARAFAT BARBAKH/REUTERS
25.01.2024.
u 23:39

Palestinska koalicija militantnih i političkih skupina, The National and Islamic Forces Follow-up Committee, objavila je da su izraelske snage napale civile koji su čekali humanitarnu pomoć.

Najmanje 20 Palestinaca poginulo je, a 150 je ozlijeđeno u izraelskom napadu na grad Gazu u četvrtak dok su čekali u redu za pomoć u hrani, objavilo je Hamasovo ministarstvo zdravstva, što je palestinska koalicija prozvala "ratnim zločinom". Izraelska vojska objavila je da istražuje to izvješće.

Palestinska koalicija militantnih i političkih skupina, The National and Islamic Forces Follow-up Committee, objavila je da su izraelske snage napale civile koji su čekali humanitarnu pomoć. Deseci su poginuli i ozlijeđeni, priopćili su, ocijenivši da je riječ o "ratnom zločinu i genocidu".

Gaza residents face crisis levels of hunger and soaring malnutrition
1/15

Palestinski zdravstveni dužnosnici rekli su da je u izraelskom zračnom napadu na kuću u izbjegličkom kampu Al-Nuseirat u središtu Pojasa Gaze poginulo šestero ljudi. Na jugu Pojasa Gaze izraelski tenkovi gađali su područja oko dvije bolnice u Kan Junisu, rekli su stanovnici. 

Dužnosnici WHO-a na sjeveru Pojasa Gaze rekli su da je situacija s hranom u tom području "apsolutno užasna", a humanitarni radnici rekli su da očajni ljudi koji očito gladuju pljačkaju rijetke pošiljke pomoći. 

VEZANI ČLANCI:

Većina od 2,3 milijuna stanovnika Pojasa Gaze pobjegla je u Kan Junis i gradove sjeverno i južno od tog grada nakon što su protjerani iz sjeverne polovice enklave zbog izraelske vojne akcije koja traje već četiri mjeseca. Najmanje 50 Palestinaca poginulo je u zadnja 24 sata u Kan Junisu, rekli su palestinski zdravstveni dužnosnici. Izrael se počeo povlačiti iz sjevernih dijelova Pojasa Gaze koje sada velikim dijelom kontrolira i fokusira napade na Kan Junis.

VIDEO Video s kacige izraelskog vojnika

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
07:46 26.01.2024.

Opravdan napad jer je trudnica nosila budućeg Hamasovca! Također ovaj mali dječak na slici je isto vođa Hamasa te u ruci drži bombu kućne radinosti, hvala Izraelu što nas brani i hvala Ukrajini što nas brane od Rusa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije