Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavna vijest

Del Ponte: Za žrtve je važno da odgovorni budu uhićeni i izručeni

goran hadžić
Foto: Arhiva VL / Branimir Bradarić/VLM
1/3
20.07.2011.
u 11:10

– Srbijanska je vlada odlično djelovala, jako inteligentno i u korist budućnosti zemlje – komentirala je uhićenje bivša haaška tužiteljica

– Srbijanska vlada napravila je ogroman korak naprijed za demokratsku i mirnu budućnost zemlje. Uhićenje Gorana Hadžića od velike je političke važnosti – komentirala je za Tanjug bivša haaška tužiteljica Carla del Ponte koja je uhićenje ocijenila velikim uspjehom koji će ubrzati put Srbije prema Europskoj uniji.

– Srbijanska je vlada odlično djelovala, jako inteligentno i u korist budućnosti zemlje – dodala je del Ponte i naglasila kako su sada svi optuženi za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije uhićeni te da je Vijeće sigurnosti UN-a ispunilo svoju misiju.

– Vjerujem da je učinjeno sve kako bi odgovorni za ratne zločine bili uhićeni i izručeni sudu. To je važno za njihove žrtve – objasnila je bivša haaška tužiteljica

I svjetski mediji prenijeli su vijest o uhićenju Gorana Hadžića.

Guardian je u svome izvješću objasnio da su srbijanske vlasti uhitile bivšeg vođu srpskih pobunjenika u Hrvatskoj te kako je upravo on bio zadnji bjegunac za kojim je tragao UN-ov sud za ratne zločine u Haagu. Također su naglasili kako je on uhićen samo dva mjeseca nakon Ratka Mladića i kako je time uklonjena i zadnja prepreka na putu Beograda prema reintegraciji u međunarodnu zajednicu

U svome izvještaju slično donosi i britanski Telegraph koji dodaje da je Hadžić "slavu" u Srbiji stekao i zbog sudjelovanja u mnogim mutnim poslovima te zbog druženja s Željkom Ražnatovićem Arkanom.

U opsežnom izvještaju BBC pak donosi vijest o uhićenju i cijelu povijest Hadžićeve "vladavine“, za što je optužen i kako je prije sedam godina, vrlo brzo nakon što je optužnica koja ga tereti za ratne zločine stigla u Beograd, nestao.

Komentara 17

OB
-obrisani-
12:57 20.07.2011.

A gdje je Veljko Kadijević? A gdje su ostali JNA generali koji su 1991krojili ratni plan protiv Hrvatske? A gdje je ondašnje političko SFRJ vodstvo iz Beograda koje je sve naredilo? Gdje je Borisav Jović? Gdje su ostali?

DU
Deleted user
13:03 20.07.2011.

Farsa, koju mi prihvacamo bez komentara. E, quo vadis Hrvatska!

DO
downunder
11:28 20.07.2011.

\"Također su naglasili kako je on uhićen samo dva mjeseca nakon Ratka Mladića i kako je time uklonjena i zadnja prepreka na putu Beograda prema reintegraciji u međunarodnu zajednicu\" Uvjek se sjetim kako je ona p.zda Sanader govorio kako cemo u EU 2007. s Rumunjskom i Bugarskom ako uhitimo Gotovinu. Svi znamo sto se dogodilo pa nema potrebe prepricavat. Mislim da Srbija ipak ima tezi put od nas. Tu je Kosovo i pitanje granica. Osim Kosova tu je i Sandzak. Ako se ne varam J. Kacin je vec prije prozivao Srbiju vezano za prava muslimana na Sandzaku. Bit ce tu jos dosta posla za Srbiju. Eto, politika osvajanja od prije 100 i vise godina lagano dolazi na naplatu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije