Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preobražaj

“Dečko s Knežije” bit će ekonomist i PR stručnjak

momcilovic
Goran Stanzl
18.03.2010.
u 18:24

Velibor Momčilović, poznat iz procesa tzv. zločinačkoj organizaciji, unatoč dobrom ponašanju morao bi ponovno u zatvor na godinu dana.

Velibor Momčilović, poznat iz procesa tzv. zločinačkoj organizaciji, unatoč dobrom ponašanju morao bi ponovno u zatvor na godinu dana.

Traže zaštitu zakonitosti

Pravna situacija u kojoj se zatekao rijetko je viđena, jer su mu dvije kazne ujedinjenje nakon što je prvu već gotovo odslužio, i to na uvjetnom otpustu koji nije prekršio. Za uvjetnog otpusta kazne su mu ujedinjene u jedinstvenu od osam godina i pet mjeseci zatvora, da bi mu po zahtjevu za izvanredno ublažavanje kazna bila smanjena za četiri mjeseca. To znači da bi morao odslužiti još 13 mjeseci zatvora, jer mu uvjetni otpust nije uračunat. Njegova odvjetnica Snježana Gašić podnijet će zahtjev za zaštitu zakonitosti jer se tako opoziva uvjetni otpust, što je moguće samo ako ga osuđenik prekrši. Momčilović je u Remetincu zbog droge osuđen 2002. na osam godina zatvora. Izdržao je sedam godina, četiri mjeseca i deset dana. Na uvjetni otpust izašao je 6. travnja 2007., a izdržao ga je bez zamjerke do 27. studenog 2007. Ali, u procesu proizašlom iz ostatka “zločinačke” 2004. osuđen je na šest mjeseci zatvora zbog nanošenja teške ozljede pa su mu kazne 20. studenog 2007. ujedinjene u jedinstvenu od osam godina i pet mjeseci zatvora, što je Vrhovni sud potvrdio 11. lipnja 2008. te na sjednici od 29. listopada 2009. ublažio za četiri mjeseca.

Zaposlio šurjakinju

Vrhovni sud je obrazložio da se “isključivo uračunava stvarno vrijeme lišavanja slobode” te da su bili vezani pravomoćnom presudom. Kako je Momčilović osmogodišnju kaznu izdržao, dijelom i na uvjetnom otpustu, vrhovni suci dali su uputu da o tomu računa vode i “sudac izvršenja prilikom upućivanja osuđenika na izdržavanje ostatka jedinstvene kazne, kao i uprava za izvršenje sankcija, pri izvršenju kazne i stavljanju prijedloga za uvjetni otpust”. Momčiloviću je kazna ublažena jer je upisao četvrtu godinu na Ekonomskom fakultetu i Visokoj školi za odnose s javnošću i studij medija, gdje polaže ispite. Od 1. listopada 2007. zaposlen je u tvrtki te je suvlasnik druge u kojoj je zaposlio šurjakinju te se brine o nećacima (brat Rajko je zbog droge osuđen na 14 godina zatvora, op. a.). Pozitivan stav o Momčilovićevu zahtjevu dali su i Županijski sud u Zagrebu i zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo, a DORH se protivio. Vrhovni sud ublažio je kaznu uzimajući u obzir okolnosti koje nije Mesićeva Komisija za pomilovanja.

Komentara 3

OB
-obrisani-
17:21 19.03.2010.

Izbrisali su mi komentar . A ja ga ponavljam da nepisu o ovim deckima sa knezije jer na taj nacin samo ih promoviraju mladosti. To su obicne izdajice naroda kao i ratni profiteri dok su drugi ratovali i strahovali oni su se druzili i lizali guzu Arkanu i Legiji ratnim zlocincima jer ta mafija nema obraza ni nacionalnosti to gamad treba istrijebit

Avatar Jana
Jana
07:15 19.03.2010.

Trebalo bi ga proglasiti svetim. Treba odslužiti svoju kaznu do zadnjeg dana u zatvoru a ne vani! Mafija!

OB
-obrisani-
21:19 19.03.2010.

Stručnjaci su nam ionako kriminalci. U dosluhu sa vladom. Već vidjeno. Što nas još može iznenaditi.??:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije